PORTRET DE JANDARM

0
63

De la Jandarmeria Gorj

Portret de jandarm-plutonier adjutant șef Băluțoiu Adrian din cadrul Jandarmeriei Gorj
Colegul nostru își desfășoară activitatea în prezent în cadrul Detașamentului Mobil, Grupa Conductori Câini Serviciu, alături de ceilalți conductori și parteneri patrupezi.
Este unul dintre jandarmii cu o foarte mare experiență profesională (are o vechime de peste 32 ani de activitate exclusiv în cadrul Jandarmeriei Gorj), și a activat indiferent de anotimp, vreme, zi sau noapte în cadrul structurilor de ordine și siguranță publică iar foarte multe sărbători au fost petrecute alături de alți colegi, în misiuni de ordine publică, în mijlocul membrilor comunității.
Activează în cadrul Detașamentului Mobil, în specializarea de conductor câine serviciu iar aceasta a fost dobândită prin parcurgerea mai multor cursuri de dresaj canin la Centrul Chinologic Sibiu și Ciorani, împreună cu câinii de serviciu repartizați. La toate cursurile a obținut rezultate foarte bune în activitatea de pregătire a câinilor de serviciu pentru diferite misiuni (patrulare-intervenție, urmă).


Cu greu a putut să realizeze o ierarhie a partenerilor canini pe care i-a avut în responsabilitate (Pamir, Faia, Tina și Oto) care au executat numeroase misiuni, iar cel mai bun câine de serviciu a menționat că a fost Tina– câine de patrulare-intervenție, rasa ciobănesc german, care a participat la toată gama de misiuni care au revenit unității (patrulare-intervenție, exerciții demonstrative și tactice, căutare persoane dispărute, meciuri de fotbal, mitinguri, marșuri, etc.). Au avut o activitate de serviciu împreună timp de 12 ani iar după scoaterea din serviciu a fost preluată la domiciliul personal unde i-au fost asigurate toate condițiile de existență.
Formarea unui câine de serviciu cu toate deprinderile necesare pentru a fi partenerul jandarmilor în misiuni, este o activitate foarte complexă și de durată. Se pornește cu antrenamentul prin joacă, socializare, ulterior în funcție de însușirile prezentate se acumulează mai multe comenzi și se trece la specializarea pentru misiuni.
Activitatea profesională o dedică în prezent îndeplinirii misiunilor care revin structurii de ordine publică și are în predresaj un câine de serviciu tânăr (Oto) aflat la etapa de formare a deprinderilor.
Un cuplu chinologic conductor-câine serviciu, se formează greu, acesta execută misiuni numai împreună, în echipă și învață diferite specializări tot împreună în unitate și la centre de pregătire.
Tainele dresajului canin le explică în prezent și la colegii mai tineri care urmează să preia activitatea de conductor câini serviciu la Jandarmeria Gorj.


Printre numeroasele intervenții efectuate atât în timpul serviciului cât și în timpul liber, a intervenit pentru acordarea de sprijin și ajutor unor persoane aflate în situații limită, restuirea unor bunuri și acte pierdute.
Colegul nostru astăzi încărunțit, este soț, tatăl unui băiat care activează tot în cadrul Jandarmeriei Gorj dar și bunic. Își dedică mare parte a timpului liber în desfășurarea unor activități în natură în cadrul gospodăriei proprii, dar este și un mare iubitor de animale, în special câini.
Ne mândrim cu astfel de colegi care manifestă dedicație și devotament în profesia aleasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here