TARTĀ CU LEGUME ŞI FRUCTE

0
223

O REȚETĂ REALIZATĂ DE CARMEN GHIMIȘ

Suntem în luna FEBRUARIE într-un an bisect , o lună în care mulți români sărbătoresc Valentine’s Day. Cum inimioarele sunt la modă în această lună vă propun o TARTĂ DIN LEGUME ŞI FRUCTE în forma iubită de îndrăgostiți.

Provocarea ultimei săptămâni din ianurie a fost cu folosirea resturilor de legume și fructe de la un suc stors acasă. Dacă sunt doar legume e simplu, chifteluțe, quiche, prin brioșe, dar în amestec și cu pulpă de citrice, mai greu. Având prin frigider dovleac copt am hotărât să-l combin cu resturile de la suc pentru a reduce risipa alimentară și chiar a ieșit o tartă bună.

Ingrediente:
Aluat
🔸200 gr faină hrișcă
🔸300 gr unt arahide
🔸1 vârf cuțit praf de copt
🔸2 linguri scorțișoară
🔸1 linguriță ghimbir pudră
🔸50 ml ulei cocos
🔸2 ouă
🔸2 linguri zahăr
Umplutura
🔹400 gr dovleac copt
🔹200 gr pulpa stoarsă de la suc (mere, morcov, păstarnâc, portocală, lămâie, kale, mangold)
🔹zahăr după gust
🔹3 linguri scorțișoară
🔹165 ml lapte cocos
🔹1 lingură ulei cocos, plus suplimentar
🔹2 linguri semințe cânepă


Mod preparare:
În cazul in care nu avem dovleacul deja copt, îl punem la cuptor. La 180 grade se face cam în 2 ore, pe la jumătatea procesului de coacere se poate taia în felii mult mai subțiri pentru a grăbi procesul. Dacă este un dovleac cu coajă moale se poate face cubulețe de la început.
🔹Începem prin a face aluatul. Într-un recipient punem toate ingredientele și le mixăm. Fiind cu unt de arahide va fi un pic mai greu și texura e un pic uleioasă. Se amestecă toate până reușim să formăm o bilă lipicioasă, să se încorporeze totul. Apoi într-o tavă punem o foaie de copt și modelăm compoziția. Se presează foarte bine și avem grijă să fie uniform. Dacă e prea tare și nu se formează aluatul mai se pune ulei, dar nu foarte mult. După coacere e destul de fărâmicios și gust pregnant de unt de arahide. Arahidele pot fi înlocuite cu orice fel de nuci.
🔹Umplutura se pune într-o tigaie și se călește împreună cu zahărul și scorțișoara, ca la o plăcintă de mere, la foc mic. După ce se înmoaie se pune laptele de cocos și se amestecă până acesta seacă. Se lasă să se răcească și se pasează la blender. Totul se transferă în tava de copt și se lasă la 180 grade Celsius în jur de 45 minute. Se verifică din când în când și dacă are crustă, tarta e gata.

POFTĂ BUNĂ!

Un articol realizat de CARMEN GHIMIŞ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here