URMELE TIMPULUI

0
1759

Centrul Județean Pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tadiționale Gorj organizeazā joi, 8 Februarie 2024 ora 16.30 la sala Florin Isuf expozitia ,,Urmele timpului ” a artistului fotograf Claudiu Dumitrescu. Curator va fi Pompiliu Ciolacu director al Centrului Județean Pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.
„Urmele timpului” sunt rodul muncii fotografului Claudiu Dumitrescu. Un artizan al hârtiei fotografice pe care lasă amprente şi emoţii ale unor evenimente, obiecte sau natură. Surprinde în toată splendoarea unui lucru oricare ar fi el, lumini si umbre în unghiuri şi culori care iți taie respirația.

Fotografia pentru Claudiu Dumitrescu este ridicată la rang de artā. Născut şi crescut în oraşul capodoperelor lui Brancuşi din Tg Jiu, acolo unde Jiul împarte oraşul în două, de mic a fost adeptul surprinderii în frumos a vieții prin obiectivul unui aparat fie foto , alteori unul de luat vederi.
Imortalizarea momentelor şi transformarea lor în amintiri care îți fac sufletul să tresalte, e un fel de hobby pentru artistul fotograf gorjean.
Toată această stare spiritualā în care arta este ridicată la rang de sublin i-a fost picurată în suflet strop cu strop de catre tatăl său, Aurel Dumitrescu fotograf profesionist al Gorjului care reuşea cu un aparat foto să redea cu acuratețe, precizie şi multă pasiune, viața sub toate formele ei. Aurel Dumitrescu este acel tatā care înca de când îi era pruncul mic , l-a îndrumat pe acest drum al ARTEI.

Joi pe 8 Feb la Centrul Cultural are loc prima expoziție care transmite prin ineditul ei o serie de emoții care vor fi purtate prin vreme şi vremuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here