LA DROBETA-TURNU SEVERIN ÎNCEP PRIMELE PLANTĂRI DE ARBORI DIN ACEST AN

0
57

Sute de copaci vor fi sădiți în tot municipiul Drobeta-Turnu Severin, până la sfârșitul acestei primăveri. Arborii sunt plantați  în zonele recent amenajate cu parcări sau străzi și trotuare reabilitate, dar și în mijlocul cartierelor, cu accent pe zonele care au nevoie urgentă de spații verzi. 

Avem câteva sute de arbori pe care îi plantăm în această perioadă, în funcție de solicitările făcute de asociațiile de proprietari, lucrăm în mai multe zone ale orașului,” a transmis Marius Screciu, primarul orașului Drobeta-Turnu Severin

Pentru a asigura o rată bună de prindere a copacilor, ei au fost aclimatizați timp de un an de zile în spații exterioare. Au fost selectate speciile cele mai potrivite mediului urban, printre care se numără arțarii, castanii, platanii și pinii.

Sunt copaci cu diametrul mai mare între 14 și 18 cm, ei au fost aclimatizați de un an de zile, pentru ca rata de prindere să fie cât mai mare,” a declarat Cătălin Hornoiu, directorul firmei care se ocupă de îngrijirea spațiilor verzi în Drobeta-Turnu Severin 

Odată plantați, arborii vor deveni rapid o sursă de umbră și aer curat pentru locuitorii Severinului. Acțiunile de plantare vor continua și în această toamnă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here