Ziua Internațională a Salvatorilor de pe partiile de schi

0
79

Astazi este Ziua Internațională a Salvatorilor de pe partiile de schi. Romania se poate mandri ca este printre tarile care au abordat sistemul de salvatori cu activitate complexa, salvamontistii fiind pregatiti si atestati profesional sa salveze in munte, în orice situatie si in orice perioada a anului. Mai mult de atat, multe echipe Salvamont si-au pregatit personalul pentru a salva din pesteri, din instalatiile de transport pe cablu, din lacurile alpine sau pesterile scufundate, sa formeze si sa lucreze cu caini de avalansa, sa fie operatori de drone, totul pentru a asigura servicii de salvare de cel mai inalt nivel profesional.
De altfel, Salvamont Romania, este singura structura de salvare montana din tara noastra membra de gradul A, cel mai inalt, in cele trei mari comitete de salvare montana, CISA – Comitetul International de Salvare Alpina, FIPS – Federatia Internationala a Salvatorilor pe Partiile de Schi si IEDO – Organizatia Internationala de Salvare cu drone.
Daca apreciati activitatea Salvamont Romania, fiti alaturi de noi in campania de reducere a accidentelor montane si, macar in acest weekend, lasati-ne sa inghetam si sa tremuram degeaba cele 8-10 ore de patrulare pe partiile de schi, faceti-ne sa ne simtim inutili si sa vedem si cum e o zi in care sa nu vedem oameni tristi si plini de durere.
In sezonul de iarna 2022-2023 salvamontistii au intervenit la peste 4000 de cazuri produse doar pe domeniile de practicare a sporturilor de alunecare, iar de la inceputul acestei ierni au intervenit la peste 1500 de cazuri.
Aceste cifre mai mult decat ingrijoratoare ne determina sa tragem un permanent semnal de alarma si sa va invitam la prudenta si responsabilitate in derularea activitatilor montane.
Fiti alaturi de salvatorii montani, oamenii in rosu, culoarea salvatorilor de vieti, intotdeauna prietenii dumneavoastra de nadejde de pe cararile muntilor !

Salvamont România

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here