10 INDICAȚII ÎN STOMATOLOGIE CU MEDICUL STOMATOLOG ALEXANDRA DINA

0
467
 1. După o extracție dentară, este de evitat băutul cu paiul şi fumatul în primele zile.
 2. De asemenea, după o extracție, în primele 24 de ore încearca să eviți periajul în zona asupra căreia s-a intervenit, dar periaza corect restul dinților. După cele 24 de ore se reia periajul normal.
 3. Este recomandat după o extracție a se evita efortul fizic intens în primele 24 – 48 ore, pentru a nu disloca cheagul de sânge.
 4. După detartaj, unii pacienți pot resimți o ușoară sensibilitate a dinților. Tocmai de aceea, este recomandat să se evite alimentele calde, reci sau dulci, timp de câteva zile. Sensibilitatea dispare de la sine la câteva zile după detartraj.
 5. După albirea dentară, în primele 24-48 de ore, evitați consumul de alimente și băuturi cu potențial mare de colorare, cum ar fi vinul, ceaiul, cafeaua, sosurile și fructele de pădure. De asemenea, evitați fumatul și băuturile carbogazoase, care pot afecta albul dinților.
 6. După reconstituirea cu ajutorul unei obturații (plombe), evitați să mestecați alimente foarte dure (bomboane, dropsuri), pentru că răsina folosită se poate fractura la forțe foarte mari.
 7. După un tratament endodontic (scoaterea nervului) dintele poate să fie dureros la atingere sau presiune câteva zile. În acest caz, este indicată medicația anti-inflamatorie.
 8. Dacă sunteți purtător de proteze totale, pe timpul nopții este recomandat să fie scoase, curățate şi păstrate într-un mediu umed, pentru a nu se deshidrata.
 9. După inserarea unui implant dentar, alimentația în următoarele zile trebuie să fie una mai degraba bazatā pe alimente moi sau chiar lichide.
 10. De altfel, dupa inserarea unui implant, este recomandat aplicarea de comprese reci ori pungi de gheață pe obraz, timp de 15 minute, la intervale de cel puțin o oră pentru a reduce inflamația din zonă.

  Articol realizat de medicul stomatolog Alexandra Dina -CLINICA DR FEROIU de pe strada VICTORIEI NR 343, TG JIU TELEFON- 077132984

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here