ANIMALELE POT FI UNEORI CEI MAI BUNI PRIETENI AI COPIILOR

0
410

Medicul veterinar Patricia Paraschiv din Tg Jiu este unul din medicii Gorjului cu o implicare totală în grija pentru animale.Inițiativele ei merg până la sensibilizarea tinerei generații în constientizarea aportului uman în viața animalelor de langā noi.

Ultima inițiativă pusă recent în practică este povestită chiar de ea si o relatăm şi noi mai jos din dorința de a trage un semnal de alarms şi atenție asupra fenomenului de creştere responsabilă a animalelor fără abandon, fārā omorârea lor cruntă care e din vechi strabuni o practică barbarā( îi aruncă pe câmp, pe ape, în paduri sau îi ingroapă de vii fie caini sau pisici gata fătați) .Sterilizarea acum în mileniul III este cea mai bună metodă de a ține sub control fenomenul înmulţirii -necontrolate. Adopția este una din măsurile umane de bună practice în salvarea sufletelor aruncate cat mai departe…

Medicul veterinar Patricia Paraschiv a fost in scoli şi s-a bucurat de toate aprecierile celor mici. Iată relatarea ei mai jos:

,,Vizitele in scoli, impreuna cu un catel si/sau o pisica reprezinta una dintre activitatile mele preferate de voluntariat in cadrul Asociatiei Pro Animals. Prima data, am facut acest lucru in 2007, pe parcursul unui an intreg, iar dupa aceea ori de cate ori am avut posibilitatea si mi-a permis timpul. Copilul educat de azi poate sa devina adultul responsabil de maine si, astfel, sa inteleaga faptul ca si animalele trebuie respectate si iubite, ca au drepturi si nevoi, la fel ca noi oamenii.

Azi am mers la 5 clase de pitici din cadrul Scolii nr. 1 si tare m-am bucurat de zambetele largi si de multele intrebari si raspunsuri primite.Cei mici nu mai conteneau cu mangaiatul iar energia lor este fantastica, au desenat si confectionat animalute din hartie.

Foarte multi au animalute la bunici, mai putini acasa, dar isi doresc tare sa creasca alaturi de un catel sau o pisica……trebuie doar sa-si convinga parintii!

Ii multumesc dnei invatatoare Ciulavu Ana pentru receptivitate si iubire fata de animale,
dnei director cat si celorlate cadre didactice care ne-au primit cu bratele deschise! Asa DA!
Multumesc Hilde Tudora!

Cred cu tarie ca educatia celor mici este pilonul de baza pentru o comunitate civilizata si umana! Empatia fata de animale ar trebui sa fie predata la scoala pentru ca numai astfel o sa crestem generatiile viitoare frumos, atat pentru ele cat si pentru animale!

Sunt oameni faini care cred in Educatie si astept ca si alte cadre didactice sa initieze astfel de intalniri atat de benefice pentru copii si animalute! E in lucru un grup de oameni faini care sa puna umarul la formarea unei comunitati empatice cu respect pentru oameni si animale pentru ca numai impreuna putem aduce schimbarea pe care ne-o dorim cu totii!”

Mai multe poze si informatii ,in curand,pe pagina Educam si Sterilizam Gorj – Pro Animals! A mai adaugat medicul Patricia Paraschiv in mediul online.

educatieinscolicuanimale #copilresponsabil #copiiiubescanimalele #fiibuncuanimalele #proanimalstargujiu #asociatiaproanimalstargujiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here