Lucrările de reabilitare și modernizare ale Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu sunt în grafic

0
69

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu informează periodic locuitorii Gorjului cu privire la realizările din mandatul său.

Iată din nou, una dintre ele:

,,În calitate de Președinte al Consiliului Județean Gorj, am responsabilitatea să vă informez periodic despre evoluția proiectului de creștere a eficienței energetice a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, situat pe strada Progresului, nr. 18, un demers esențial pentru îmbunătățirea serviciilor medicale oferite gorjenilor.

Proiectul, demarat în baza Contractului de finanțare nr. 73760 din 23.06.2022, se înscrie în cadrul Apelului de proiecte PNRR/2022/C5/2/B.2.1/1, Componenta 5 – Valul renovării, și vizează o serie de lucrări de reabilitare și modernizare care sunt menite să asigure o gestionare eficientă a resurselor energetice ale instituției.

Luni, 12 februarie 2024, însoțit de colegii responsabili de implementarea acestui proiect, am efectuat o vizită la șantierul spitalului, pentru a evalua progresul lucrărilor. Acest control riguros pe care îl facem periodic are ca scop asigurarea respectării graficului de execuție și anticiparea oricăror provocări ce ar putea influența negativ activitatea medicală sau confortul pacienților și al personalului.

Lucrările de reabilitare includ o gamă largă de intervenții, de la izolarea termică a fațadelor, înlocuirea tâmplăriei și montarea de sisteme moderne de umbrire, până la modernizarea instalațiilor electrice, termice și sanitare, precum și implementarea de soluții sustenabile, cum ar fi panourile fotovoltaice și solare, esențiale pentru reducerea amprentei de carbon a spitalului.

Conștientă de importanța fundamentală a accesului la servicii medicale de calitate, echipa Consiliul Județean Gorj și-a asumat responsabilitatea de a investi în modernizarea infrastructurii sanitare, asigurând finanțări consistente în acest scop.

În ciuda disconfortului temporar generat de lucrări, obiectivul nostru rămâne acela de a oferi cetățenilor județului Gorj un spital modern, echipat la standarde actuale, care să faciliteze actul medical și să contribuie la îmbunătățirea continuă a stării de sănătate a populației.

Vă mulțumesc pentru înțelegere și pentru sprijinul dumneavoastră în acest demers complex, dar esențial pentru comunitatea noastră.” A mai spus în mediul online preşedintele CJ Gorj, Cosmin Popescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here