BILANȚ DE ACTIVITATE

0
42

La începutul lunii februarie, Garda de Mediu Gorj şi-a prezentat bilanțul activității:

În anul 2023, Comisariatul Județean Gorj al Gărzii Naționale de Mediu a realizat un număr de 157 de inspecții planificate la obiective cu impact semnificativ asupra mediului și un număr de 862 de inspecții neplanificate.

Dintre acestea, aproximativ 400 de controale s-au desfășurat pentru verificarea aspectelor semnalate de către cetățeni (petiții).

Au fost abordate tematici de control în domeniul calității aerului, gestionării deșeurilor, extracției agregatelor minerale, prohibiție, respectării prevederilor legislației în domeniul Echipamentelor Electrice și Electronice(EEE), a compușilor organici volatili, precum și a sistemelor individuale de epurare a apelor, respectiv a operatorilor economici care introduc pe piață lemn și produse din lemn.

Ca urmare a acestor controale a fost aplicat un număr de 111 sancțiuni contravenționale în valoare de 2 414 500 lei, în 2 cazuri s-au impus măsuri privind desființarea lucrărilor, iar în 22 de cazuri au fost suspendate activitățile operatorilor economici verificați.

Garda de Mediu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here