Dr. Bianca Mihaela Făsui și dr. Mădălin Dorian Braitoru, medici specialiști diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, au început, astăzi, activitatea în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu

0
137

Medicul Bianca Făsui va consulta, luna aceasta, pacienții care se adresează Cabinetului de Diabt Zaharat din cadrul Ambulatoriului Integrat, iar medicul Mădălin Braitoru va asigura activitatea din cadrul Compartimentului Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice din Secția Endocrinologie.

Cei doi medici contribuie, prin activitatea lor, la îmbunătățirea stării de sănătate a pacienților, la promovarea practicilor medicale de calitate, având o abordare empatică a nevoilor pacienților.


Numărul pacienţilor cu diabet din România a crescut cu 30% în ultimii cinci ani, conform celor mai recente cifre publicate de Casa Naţională pentru Asigurări de Sănătate (CNAS). În județul Gorj sunt peste 22.480 de pacienți înscriși în Registrul Județean de Diabet, anual fiind înregistrate peste 1.500 de noi cazuri.

La Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, în cadrul Compartimentului de Diabet au fost internați, în cursul anului 2023, un număr de 476 pacienți cu diabet zaharat, mulți dintre ei fiind deja în stadiul de complicații cronice majore.

De asemenea, la Cabinetul de Diabet Zaharat din Ambulatoriul Integrat au beneficiat de consult de specialitate și rețete 8.574 pacienți. Dintre aceștia, 43 de pacienți au fost copii. Numărul copiilor diagnosticați cu diabet zaharat a crescut anul trecut față de 2022 (23 de pacienți copii).

PURTĂTOR DE CUVÃNT SJU TG JIU-MIHAELA FLOROIU ȚICLEANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here