Peștera Gramei este una dintre cele mai spectaculoase peșteri din cele săpate de apele subterane în Mehedinți

0
96

Turismul rămâne una din preocupările de bază ale fiecărei administrații locale. Modelul European de a face turism a fost oarecum insuflat şi țārilor balcanice, treptat în ultimele două, trei decenii. Peşterile ráman mereu o atracție turisticā pentru fiecare țarā, județ şi comunitate.

Aladin Georgescu președintele C.J. Mehedinţi pune in valoare PEȘTERA GRAMEI

,,Peștera Gramei este una dintre cele mai spectaculoase peșteri din cele săpate de apele subterane în Mehedinți, alături de Topolnița, Epuran, Bulba sau Isverna, iar vizita în teren pe care au avut-o astăzi reprezentanții Direcției Administrarea Geoparcului Platoul Mehedinți, colegii din cadrul Consiliului Județean Mehedinți, mai mulți speologi și primarii comunelor Podeni și Cireșu a deschis oportunități de includere a obiectivului în circuitul turistic.

În urma unor discuții anterioare pe care le-am avut cu directorul Direcției Administrarea Geoparcului Platoul Mehedinți, Claudiu Cenușe, am stabilit câteva direcții pe care să le urmăm pentru a crea, pe termen lung, un circuit turistic speologic, pentru că avem bogății naturale spectaculoase care merită vizitate de turiștii români și străini.

Primul pas pentru atingerea acestui obiectiv este crearea unei instalații de iluminat în Peștera Gramei, pe o distanță de aproximativ 100-150 metri care să ne ajute să descoperim magia ascunsă din adâncurile pământului!
Cu o iluminare profesională și captivantă, vom descoperi coloanele de stalactite și stalagmite, și galeriile misterioase pentru că trebuie spus că fiecare unghi ascunde povestea sa!

În plus, ne propunem să adoptăm o soluție de iluminat eco-friendly, care nu numai că respectă frumusețea naturală a peșterii și mediul înconjurător, dar o și protejează!

Îl felicit pe Claudiu Cenușe pentru interesul pe care îl manifestă în dezvoltarea proiectelor care să promoveze județul Mehedinți!

Pentru că trăim în, poate, unul dintre cele mai frumoase județe din țară, județul Mehedinți, merită să facem din el o călătorie fascinantă pentru oricine alege să îl viziteze, iar acesta este un obiectiv important pentru mine!

Vă las mărturie câteva fotografii și imagini care arată cum vom pune în valoare Peștera Gramei din arealul Geoparcului Platoul Mehedinți!” Transmite.preşedintele C.J. Mehedinți, Aladin Georgescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here