UN PRIMAR DIN OLTENIA ARE UN MANDAT LONGEVIV DE 32 DE ANI LA PRIMĂRIE

0
107

23 februarie 1992 – 23 februarie 2024- este perioada în care Marian Raducan este primar la Şişeşti, o comună din Mehedinți. De 32 de ani conduce o primarie şi este votat iar şi iar de cei pe care îi reprezintă. Este adevarat că a avut şi câteva optiuni politice că altfel nu ar fi putut face slalom prin hațişurile partidelor aflate la putere. Dar dincolo de asta gospodarul Raducan a arătat că poate înflori o comună. Locuitorii comunei îi sunt fideli şi datorită faptului că nu i-a dezamăgit.

La ceas aniversar îşi aduce aminte cu drag de cursul celor 3 decenii.

,,Zi de dumineca 23 februarie 1992, cu mic , adica sa fii implinit varsta de 18 ani, cu mare, pana la cel mai in varsta locuitor al comunei Sisesti, mergem la primele alegeri libere, sa alegem primarul comunei Sisesti, judetul Mehedinti.
Dupa 30 de zile de campanie electorala, pe buletinul de vot sunt inscrisi :
Tudor Aurel – primar numit, in functie din oct.1991 – din partea F.S.N.
Burchesin Stefan – din partea C.D.R
Badescu Teodor – din partea P.D.A.R.
Raducan Marian Ion – candidat independent, indeplinind conditiile de acceptare a candidaturii, varsta de 25 de ani!
Si-au retras optiunea de candidat ,pe perioada campaniei electorale:
Parisi Titu – fost primar
Partenie Ion – fost director al scolii generale din Sisesti
Parerile impartite, cei mai in varsta simpatizau cu cei mai in varsta, ceausistii, adica cei nascuti dupa 1965, sustineau pe tanarul Raducan Marian Ion.
Presedintii si membrii sectiilor de votare, erau nominalizati de primarul in functie, Tudor Aurel, si de partidele politice. Dezavantaj candidatul independent, nu avea dreptul la reprezentant in sectia de votare.
Agitatie mare, mobilizare, in special al candidatului si consilierilor locali F.S.N, de la ora 7 la ora 21.
Ora 21. Surpriza. Candidatul independent, Raducan Marian Ion are cele mai multe voturi. Se solicita renumararea, dar voturile au ramas voturi. Peste 150 de voturi in avantajul candidatului independent.
Consiliul local este format din 7 consilieri F.S.N., 4 consilieri locali C.D.R., si 2 consilieri locali P.D.A.R., adica un total de 13.
Azi, cand se implinesc 32 de ani, multumesc celor care au avut incredere in mine, multumesc si celor care au fost neincrezatori, si carora am putut sa le demonstrez ca meritam votul domniilor lor, de la unii l-am primit la alegerile urmatoare!
In aceasta perioada am avut realizari, si esecuri, dar, faptul ca cei care au venit la vot, 1996,2000, 2004,2008,2012,2016,2020, mi-au acordat in continuare incredere, pot sa spun ca realizarile au invins esecurile.
A fost o munca continua, de la aplicarea Legilor fondului funciar, la reabilitarea unitatilor scolare, dotare mobilier si alte materiale a unitatilor scolare, constructie Biserica Cocorova, sala de sport, Cabinet medical modern, Constructie Camin Cultural, in curs de executie, sediu ISU, modernizare de drumuri, alimentari cu apa, , la intocmirea de documentatii pentru realizarea de proiecte pentru accesarea de fonduri europene, colecatrea selectiva a deseurilor, ISU, schimburi culturale, si exemplele ar putea continua.
Dar cea mai mare realizare, consider ,este reinfiinatrea Liceului teoretic Gheorghe Ionescu Sisesti, in anul 1998, datorita acestui fapt, multi tineri au avut posibilitatea, iar unii au reusit, sa urmeze in continuare, studii la universitati din Timisoara, Bucuresti, si reprezinta cu cinste, comunitatea in care s-au nascut.
Toate acestea le-am realizat impreuna cu toti consilierii locali, indiferent de formatiunile politice pe care le reprezentau, cu colegii din aparatul primarului, colaboratorii de institutiile scolare, post politie, dispensar medical, veterinar, si nu in ultimul rand, dar cei mai importanti, dvs., locuitorii comunei Sisesti.
Pe aceasta cale, va multumesc tuturor, cer iertare celor pe care posibil sa-i fii dezamagit in luarea vreunei deciziei, niciodata nu m-am gandit sa dezavantajez sau sa avantajez pe cineva.
Chiar daca anii au trecut, raman acelasi fiu al comunei Sisesti, pentru unii copilul dvs, ,pentru cei mai tineri, ca un parinte, si voi depune tot efortul pentru ca localitatile ce fac parte din comuna Sisesti, sa formeze una din comunele frumoase, apreciate din Romania!
Azi când se împlinesc 32 de ani, cu speranță și incredere, rămân alături de dumneavoastră, de comuna în care m-am născut, crescut, învățat, format ca om și la orice problemă vom găsi, soluții impreună”.

Cu deosebit respect, 23 februarie 2024
Marian Ion Raducan”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here