Maine, marti 27 Februarie 2024 se marchează şi la Targu-Jiu ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STERILIZĂRII!

0
103

Medicul Patricia Paraschiv aduce în atenția opiniei publice importanța sterilizării la oraşe şi sate:

,,Astfel, TE ASTEPTAM in incinta Shopping City Targu-Jiu, incepand cu orele 17, impreuna cu copiii si nepotii, pentru a discuta despre sterilizare -ca metoda umana, eficienta si civilizata pentru reducerea numarului animalelor fara stapan, sa te informam ce presupune aceasta interventie, sa spulberam mituri cat si cu alte surprize.

STIAI CA?
REFUZUL STERILIZARII duce la cresterea rapida a numarului de caini si pisici abandonati, care din cauza numarului scazut de adoptii, raman fara casa si sunt expusi pericolelor, finalul fiind de cele mai multe ori tragic.

STERILIZAREA inseamna RESPONSABILITATE, IUBIRE RATIONALA, IMPLICARE cât și singura metoda UMANA , EFICIENTA SI CIVILIZATA ( potrivit O.M.S.) pentru rezolvarea situatiei animalelor fara stapan!

În România, sterilizarea câinilor e obligatorie prin lege, din 2013. Au drept de reproducere doar câinii cu certificat de origine (pedigri), statut special (câini utilitari) sau contraindicații medicale pentru operație. Pedigriul este un act oficial eliberat de Asociaţia chinologică română și nu trebuie confundat cu carnetul de sănătate.
⁉️STIATI CA ……refuzul sterilizarii cainilor fara pedigree se poate sanctiona cu amenda intre 5000 si 10.000 ron conform legii nr. 258/2013?!

Haideti sa fim responsabili 𝐈𝐌𝐏𝐑𝐄𝐔𝐍𝐀 𝐏𝐄𝐍𝐓𝐑𝐔 𝐀𝐍𝐈𝐌𝐀𝐋𝐔𝐓𝐔𝐋 𝐓𝐀𝐔, 𝐏𝐄𝐍𝐓𝐑𝐔 𝐓𝐈𝐍𝐄, 𝐏𝐄𝐍𝐓𝐑𝐔 𝐂𝐎𝐌𝐔𝐍𝐈𝐓𝐀𝐓𝐄! Strazile si adaposturile sunt pline de animale abandonate de oameni care nu inteleg importanta sterilizarii!

CE FACEM cu cainii si pisicile de pe strazi?! Animalele nu pot sa controleze #înmultirea! NOI #putem! #Implica-te si tu in actiunile de sterilizare a animalelor fara stapân! Fie ca ai un caine/o pisica in fata blocului, a casei, a serviciului sau intr-o alta zona si ai grija de ei, adu-i la sterilizat! Nu ii lasa sa se inmulteasca!

DE CE se formeaza “haitele”?!
Asa-numitele “haite”, care unora le provoaca disconfort – fie el si vizual, nu apar intamplator ci doar atunci cand o catea este in perioada de imperechere. Daca i-am steriliza, daca municipalitatea ar intelege importanta sterilizarii si a problemei sociale reprezentate de animalele fara stapan, situatia ar fi cu totul alta!

Împreună putem reduce numărul animalelor fără stăpân și să stopăm abandonul cat si cruzimile fata de acestea.

Daca vrei sa iti programezi animalutul tau sau cel de pe strada la cabinet pentru a fi sterilizat contacteaza-ne prin MESAJ pentru programare la numărul de telefon afișat (0748128129), si ASTEAPTA să fi contactat.

IMPLICA-TE! SCHIMBAREA INCEPE CU TINE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here