CEL MAI MARE LICEU DIN MEHEDINȚI, MODERNIZAT CU FONDURI EUROPENE

0
11

Colegiul Național Pedagogic „Ștefan Odobleja”, cel mai mare liceu din Mehedinți și una dintre cele mai mari instituții de învățământ din regiunea Olteniei, va intra într-un amplu proces de modernizare și extindere, cu fonduri europene.

Contractul de finanțare pentru acest proiect, evaluat la aproape 20 de milioane de lei, a fost semnat recent și va include o serie de lucrări esențiale de renovare interioară și exterioară. Printre acestea se numără izolarea termică a fațadelor, înlocuirea acoperișului clădirii și schimbarea tâmplăriei de la uși și ferestre cu una mai eficientă energetic.

Totodată, se vor efectua lucrări de modernizare a instalațiilor electrice, termice și sanitare, iar finisajele interioare vor fi refăcute, inclusiv pardoselile și instalațiile de iluminat vor fi înlocuite cu unele de tip LED. Totodată, se vor implementa măsuri de siguranță conforme cerințelor ISU, pentru a asigura protecția și securitatea elevilor și personalului școlar.

De asemenea, vom reabilita terenul de sport și vom extinde capacitatea școlii cu încă 21 de săli de clasă, complet dotate, eliminând astfel necesitatea desfășurării cursurilor în două schimburi. Practic, odată cu acest proiect, vom construi o nouă școală. Investiția în infrastructura educațională este esențială, de aceea continuăm să investim în acest domeniu și să construim un sistem de învățământ solid, pentru viitorul copiilor noștri,” a precizat Marius Screciu, primarul orașului Drobeta-Turnu Severin

Pe lângă toate acestea, colegiul va beneficia și de dotările necesare, inclusiv mobilier, echipamente digitale și materiale didactice, obținute printr-un proiect în valoare de 7 milioane de euro, ce va acoperi nevoile de dotare ale tuturor unităților de învățământ din municipiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here