Proiect nou: ,,Consolidarea guvernanței învățământului preuniversitar din România”

0
41

Astăzi, Ministrul Educației, Ligia Deca, a participat alături de reprezentanții Direcției Generale Sprijin pentru Reforme Structurale (DG REFORM) a Comisiei Europene și reprezentanții Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), la lansarea raportului tehnic „Consolidarea guvernanței învățământului preuniversitar din România”, elaborat de către OCDE, în vederea sprijinirii Ministerului Educației în elaborarea legislației secundare legii învățământului preuniversitar.

Demersul a fost unul strategic și a vizat acordarea de sprijin financiar de către DG REFORM, prin instrumentul de asistență tehnică, și expertiză de către OCDE, pentru a defini cele mai eficiente măsuri în elaborarea legislației secundare, în vederea implementării reformelor din legea învățământului preuniversitar.

Ligia Deca, Ministrul Educației: „Elaborarea legislației secundare reprezintă o etapă-cheie în aplicarea Legii învățământului preuniversitar adoptate în toamna anului 2023. Îmi reiterez convingerea că acest proces trebuie să pornească și de la recomandări externe și exemple de bună practică la nivel internațional. Recomandările formulate de experții OCDE se vor regăsi pe masa echipelor care vor lucra la elaborarea legislației secundare în domeniul învățământului preuniversitar. Acestea vor sprijini activitatea specialiștilor din Ministerul Educației și a experților cooptați sectorial, pentru a putea propune cele mai bune soluții legislative. În plus, experiența de lucru din cadrul proiectului a condus la familiarizarea structurilor de specialitate din Ministerul Educației cu experții și metodologiile de lucru OCDE, fapt îmbucurător pe termen lung în ceea ce privește elaborarea politicilor publice, la nivelul ministerului, precum și în contextul procesului de aderare la OCDE. Le mulțumesc pe această cale colegilor din OCDE și de la DG REFORM pentru deschiderea și sprijinul acordat României pentru a îmbunătăți sistemul de învățământ preuniversitar.”

Comunicat de presa Ministerul Invățămántului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here