SĂPTĂMÂNA APELOR-PE FIRUL APEI

0
96

Sâmbătă, 16.03.2024, începând cu ora 9:00, s-a desfășurat evenimentul „Săptămâna apelor – Pe firul apei”, inițiat de Asociația Pentru Dezvoltare Comunitară Vladimir, în colaborare cu Școala Gimnazială „Constantin Brâncuși” Tg-Jiu.


Acțiunea organizată a constat în activități de ecologizare, educare și conștientizare și s-a desfășurat într-o zonă afectată de poluarea cu plastice a râului Jiu. La această acțiune au participat elevi și cadre didactice care, prin implicarea lor, îți doresc să dezvolte o cultură a spiritului civic și a voluntariatului.


Acțiunea face parte din Programul Cu Apele Curate, lansat în 2019 de Asociația Mai Mult Verde și Lidl România, ca un apel la implicare în combaterea și prevenirea poluării cu plastic a apelor, adresat membrilor comunităților și autorităților publice din localitățile riverane.


S-au implicat elevii claselor: Pregătitoare B, a II-a B, a V-a C, a VII-a A și a VIII-a A. Cadrele didactice care au însoțit copiii sunt și cele care an de an se ocupă de formarea lor ca oameni mari și de folos societății civile. În acțiunea de astazi au însoțit elevii : doamnele învățătoare Mihaela Daniela Strinu, Carmen Schintee, și domnii profesori Ina Dunga , Ivona Priescu, Silviana Roșca și Daniel Strinu .

Societatea civilă este cea care trebuie să mulțumească tuturor acestor copii și cadre didactice și să încerce prin eforturi susținute de conștientizare a păstrării mediului înconjurător curat, a albiilor de rău nepoluate, să transmită din generație în generație, iubirea pentru o natura curată. Avem obligația normală și morală să o protejăm.

Protejând NATURA , protejăm VIAȚA!

imagini- Școala Gimnazială ,,Constantin Brâncuși”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here