Modernizarea infrastructurii energetice a instituțiilor din subordinea Consiliului Județean Gorj , continuă!

0
33

18 martie 2024 marchează demararea oficială a lucrărilor pentru proiectul „Creșterea eficienței energetice a clădirilor aparținând D.G.A.S.P.C. Gorj”.

Spune președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu!

,,Acest proiect nu reprezintă doar o importantă realizare tehnică, ci și un angajament ferm către viitorul verde al județului nostru.

Prin semnarea contractului de finanțare nr. 10829 din 26 ianuarie 2023, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta C5 – Valul Renovării, se face un pas major în direcția sustenabilității și inovației în comunitatea noastră.

Cu o investiție de 3.749.025,00 lei, exclusiv TVA, acest proiect nu doar că va reduce semnificativ consumul energetic, dar va și moderniza infrastructura existentă.

Lucrările includ izolarea termică a pereților exteriori și a planșeelor, înlocuirea tâmplăriei cu soluții eficiente din punct de vedere energetic, modernizarea instalațiilor interioare și, nu în ultimul rând, implementarea unui sistem de energie regenerabilă prin panouri fotovoltaice.

Introducem, de asemenea, tehnologii avansate de încălzire, prin instalarea a două cazane moderne și pompe de căldură, precum și o stație de încărcare pentru autovehicule electrice, subliniind astfel angajamentul nostru față de mobilitatea sustenabilă.

În următoarele nouă luni, vom asista la transformări semnificative, care nu doar că vor îmbunătăți condițiile de lucru ale angajaților D.G.A.S.P.C. Gorj, dar vor reduce și costurile operaționale, permițându-ne să redirecționăm economiile în serviciul comunității.

Acest nou proiect demonstrează încă o dată angajamentul nostru pentru dezvoltarea durabilă și prosperitatea comunității noastre.

În numele echipei Consiliului Județean Gorj, vă mulțumesc pentru sprijinul și încrederea dumneavoastră.” A declarat în mediul online în această dimineață președintele Consiliului Județean Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here