ELEVII LICEULUI TEORETIC NOVACI AU MARCAT ALĂTURI DE MEDICUL LOR STOMATOLOG, ZIUA MONDIALĂ A SĂNĂTĂȚII ORALE

0
1001

În fiecare lună Martie a anului se sărbătorește ZIUA MONDIALĂ A SĂNĂTĂȚII ORALE . Pentru a marca această zi în școli, medicii stomatologi duc campaniile de prevenție , de la clasele 0 până la clasele a XII a . O sănătate orală duce inevitabil la o sănătate bună, generală a unui individ.

Incidența bolilor dentare este destul de mare în lume și tinde să-și rotunjească și mai mult cifrele fiindcă hrana, și în mod special zaharurile distrug dantura preponderent la copii , fiindcă se știe că ei sunt cei mai mari consumatori de dulciuri.

Raluca Gehorghe singurul medic stomatolog specialist în stomatologie pediatrică a organizat alături de primarul din Novaci, Dumitru Leuștean, o campanie de conștientizare a prevenției orale. ,,Mai bine prevenim decât să tratăm ” este o devină de viață.

Este important ca medicul să fie aproape copiilor ca aceștia să simtă încredere alături de el în lunga perioadă a copilăriei și adolescenței.

Adusă în orașul Novaci de la începutul acestui an de către primar, medicul stomatolog Raluca Gheorghe a fost din prima zi iubită de elevii Liceului Teoretic Novaci. Este foarte important ca în fiecare școală a Gorjului să existe un medic stomatolog. Lucru care nu există decât pe alocuri.

Este de asemenea important ca locul în care un medic stomatolog își desfășoară activitate sa fie la standarde europene și la Novaci s-a reușit acest aspect. Dotarea unităților de învățământ și sanitare pentru copii este un viitor câștigat pentru sănătatea lor, a generației tinere.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății Orale copii de la Liceul Teoretic din Novaci au participat de la cei mai mici până la cei mai mari la o serie de activități creative unde subiectul a fost SĂNĂTATE ORALĂ.-CUM NE MENȚINEM DINȚII SĂNĂTOȘI.

Copiii au primit în această campanie de conștientizare a sănătāții dentare o serie de accesorii pentru igienă : periuțe de dinți, pastă de dinți, au făcut cunostinţă cu informațiile legate de bolile dentare care reprezintă un pericol în lipsa igienei dentare și au avut răspunsuri pentru toate întrebările adresate medicului lor.

Felicitări tuturor, le spunem și noi pentru implicare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here