DECLARAȚIE POLITICĂ

0
34

RADU MIRUȚĂ -DEPUTAT USR de GORJ

Am depus în Parlament 𝐮𝐧 𝐧𝐨𝐮 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭 𝐥𝐞𝐠𝐢𝐬𝐥𝐚𝐭𝐢𝐯 𝐢̂𝐧 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐞𝐬𝐮𝐥 𝐨𝐚𝐦𝐞𝐧𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐢𝐧 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭𝐮𝐥 𝐆𝐨𝐫𝐣: 𝑖𝑛𝑐𝑎𝑑𝑟𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑖𝑛 𝑐𝑜𝑛𝑑𝑖ț𝑖𝑖 𝑑𝑒𝑜𝑠𝑒𝑏𝑖𝑡𝑒 𝑑𝑒 𝑚𝑢𝑛𝑐ă 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑎𝑛𝑔𝑎𝑗𝑎𝑡𝑖𝑖 𝑑𝑖𝑛 𝑧𝑜𝑛𝑎 𝑑𝑒 𝑝𝑟𝑜𝑑𝑢𝑐𝑡i𝑒 𝑎𝑠𝑜𝑐𝑖𝑎𝑡𝑎 𝑒𝑥𝑡𝑟𝑎𝑐𝑡ț𝑒𝑖 𝑝𝑒𝑡𝑟𝑜𝑙𝑢𝑙𝑢𝑖 și 𝑎 𝑔𝑎𝑧𝑒𝑙𝑜𝑟.

Cu toate că nu s-au normalizat condițiile de muncă ale acestor oameni, ei au fost excluși din categoria condițiilor deosebite în urmă cu 5 ani. Practic, au ramas să lucreze în aceleasi condiții grele, cu multă umezeală, zgomot, praf, ger, dar li s-au luat beneficiile asociate acestor conditii.

𝑬𝒔𝒕𝒆 𝒅𝒆 𝒅𝒂𝒕𝒐𝒓𝒊𝒂 𝒎𝒆𝒂, 𝒄𝒂 𝒅𝒆𝒑𝒖𝒕𝒂𝒕 𝒕𝒓𝒊𝒎𝒊𝒔 𝒍𝒂 𝒔𝒆𝒓𝒗𝒊𝒄𝒊𝒖 𝒅𝒆 𝒍𝒐𝒄𝒖𝒊𝒕𝒐𝒓𝒊𝒊 𝒋𝒖𝒅𝒆𝒕𝒖𝒍𝒖𝒊 𝑮𝒐𝒓𝒋, 𝒔𝒂 𝒎𝒂 𝒍𝒖𝒑𝒕 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒊𝒏𝒕𝒆𝒓𝒆𝒔𝒆𝒍𝒆 𝒂𝒄𝒆𝒔𝒕𝒐𝒓𝒂. Oamenii aceștia, dovedit statistic, au o speranță de viață mai mica decât cei care lucrează în condiții obișnuite. Asta înseamnă că în cazul în care vârsta lor de pensionare ar rămâne aceeași ca cea a altor categorii care nu dobândesc la locul de muncă boli asociate profesiei, ei vor cotiza la un buget de pensii din care nu vor apuca, în mod just, să încaseze contra-valoarea pensiei pentru aceeași perioadă medie ca a altor angajați. O nedreptate, pe care am propus să o corectăm prin proiectul de lege depus.

Așa cum am arătat până acum, pe fapte, nu pe vorbe, fac tot ceea ce îmi stă în putință să corectez nedreptățile suferite de oamenii din acest județ. Am arătat că, deși sunt doar unul singur, iar PSD și PNL au 6 parlamentari de Gorj, am suficientă determinare pentru a rezolva problemele pe care le avem la noi în județ. Tot ce ține de mine va fi făcut astfel încât, prin lege, să ne arătăm respectul față de munca cinstită și oamenii care chiar duc țara asta în spate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here