DEȘI MALTRATAREA ANIMALELOR ESTE PEDEPSITĂ PRIN LEGE, ÎN ROMÂNIA ÎNCĂ SE ARUNCĂ ANIMALELE , ÎNCĂ SE OTRĂVESC, ÎNCĂ SE BAT SAU SE OMOARĂ PRIN METODE CARE TE ORIPILEAZĂ

0
429

Iubirea, credința și timpul vindecă totul , vindecă un animal nedorit , îi vindecă rănile, îi alină durerile îl plasează în brațe duioase asta dacă are norocul să scape viu dintr-un infern.

Nesterilizarea animalelor duce în continuare la înmulțirea lor necontrolată și de multe ori nedorită de către cei care vor un animal pe lângă casă. Mulți proprietari de animale nu sunt conștienți de responsabilitatea pe care o au. Din neputință sau răutate aruncă animale sau le maltrateză. Adopțiile lor în România nu țin pasul cu nașterea puilor și vreau în acest articol să mă opresc la cele canine.

Puii de câine, cățelușii aruncați la margine de drum sau prin păduri, în margine de albie de ape, pe câmpuri sau pe sub conducte de gaze sau ape sunt acțiuni care ne fac în ochii Europei adevărați călăi ca națiune , raportat la modul în care suntem responsabili cu animalele.

Animalele cu stăpân devin fără stăpân atunci când nu mai oferă satisfacții la curte fiindcă în general se aruncă câini bătrâni și pui de caine din mediul rural.

În mediul urban situația nu este mai roz. Aduși și de la sate la orașe, câinii fără stăpân împânzesc cartierele fiind un pericol mai ales pentru copii. Se știe ca și vaccinul antirabic este ,, scump. a vedere” și când ți-e lumea mai dragă, el lipsește cu desăvârșire.

Este un lanț al slăbiciunilor PROBLEMA CÂINILOR FĂRĂ STĂPÂN . Suntem în urmă rău cu microciparea și sterilizarea animalelor în toate satele din țară.

Dar să nu uităm că animalele nu au nicio vină.

Vă prezint cazul lui HOPE!

Mai mult decât mine, relatarea Dariei Bobic o tânără care iubește animalele vă va lăsa cu lacrimi pe obraz, dar poate cu speranța că nu e totul pierdut. Crudul adevăr prin care o cățelușă lupă a trecut printr-un infern, ne arătă că trăim printre neoameni. Trăim printre indivizi feroce care ne arătă că în diabolica lor satisfacție intră , maltratarea.

,,Hope-cățelușa arsă de vie, bătută, fugărită de hingheri, maltratată, os și piele…da, e același suflet de mai jos! Este o frumusețe! Am preluat cazul ei, când am aflat de ea, pentru a avea o șansă la viață, deși nu știam dacă voi reuși să o pot pune pe picioare, însă Dumnezeu este mereu aici.

După ce s-a vindecat, a fost adoptată, însă din anumite motive, nu a mai putut fi păstrată.

Îngerul cățeilor, omul minunat cu inimă de aur, Moraru Gabriela a salvat-o astăzi și pe ea, dar și pe mine, pentru că eu trăiesc prin ei, le simt durerea, le simt fericirea, trăim totul la aceeași intensitate. Nu aveam cum să o iau și pe Hope, oricât de tare mi-aș fi dorit, dar omul acesta special care emană numai iubire și bunătate, a primit-o pe frumoasa și binecuvântata Hope cu toată inima, oferindu-i o șansă unică! Nu îmi ajunge o viață, să-i pot mulțumi pentru tot!

Mai jos, v-am lăsat o parte din sufletul meu, din fericirea mea, din ceea ce iubesc să fac cel mai mult pe lumea asta…să-i ajut cum pot pe ei, pe cei pe care nu-i vrea nimeni!

Oamenii-neoamenii care au abandonat-o, habar nu au avut ce au pierdut! Pentru ei a fost gunoi, dar pentru noi este cea mai de preț comoară…una din multele comori!”

A transmis tânără Daria Bobic care împreună cu prietena sa Alina , încearcă din răsputeri să ducă o propagandă onestă de ADOPȚII în Tg Jiu.

Acum pe Hope o cheamă HERA. Este un exemplar superb și atașat de stăpână. După ce a fost găsită arsă, cu coada toată aproape tăiată, cu sânge curgându-i din spate, ea nu suporta copiii. De aici s-a tras concluzia ca a fost maltratată de copii. Mergea spre adulți dar fugea de copii. Acum…a uitat. Iubește copiii. Iubește oamenii. Iubește viața.

Animalele iată ne învață și arta iertării de care noi oamenii uneori nu suntem conștienți , alteori ignorăm și mai grav nici nu învățăm nimic din acest lucru.

Pentru că omul este responsabil de planeta pe care a venit pe lume e bine să fie conștient de toată implicarea sa în raport cu natura, flora și faună.

Iubiți animalele! Ele uneori vă pot fi singurii prieteni pe viaţă!

Adoptați! Este atâta nevoie încât doar sentimentele voastre bune pot face minuni pentru suflete părăsite!

Omenia este caracteristica de bază a unei societăți moderne. Haideți să fim umani și de ajutor fiindcă numai asta ne-a mai rămas ca atitudine în fața hazardului.

Fiți mai buni! Trăiți cu inima și sufletul la voi și la tot ceea ce e în jurul vostru!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here