BOALA PARODONTALĂ

0
775

Importanța sănătății dinților este vitală pentru întreg organismul fiindcă o digestie bună are loc mereu după o masticație corectă. Totodată o dentiție impecabilă dă un mai mare respect de sine oricui și indiferent de varstă. Corectarea defectelor care apar în urma unor boli nu se poare face decât în cabinetul medicului stomatolog.

Monica Dinucă , medic specialist parodontolog, ne face un tablou al danturii în fața unei boli cu incidență destul de mare și anume BOALA PARODONTALĂ.

În secțiunea YouTube a MAG MEDIA OLTENIA găsiți chiar un interviu detaliat cu informații despre aspectul, consecințele și tratarea acestei boli.

Pierderea dinților din boala parodontală nu are nici o legătură cu afecțiunile dentare (carii sau fracturi ale dinților). În această boală se pierd dinți sănătoși.

Igienizările periodice stabilite de medicul stomatolog sunt destul de importante la fel ca igienă dentară impecabilă întreținută acasă, corect.

Fără o igienă corespunzătoare, boala parodontală se poate agrava, pe măsură ce placa bacteriană se mineralizează, formând tartrul. Acesta este un strat de depuneri dure care nu se poate îndepărta la periaj

Factorii care stau la.baza declanșării bolii parodontale sunt mulți:

-Vârsta înaintată
-Ereditatea
-Boli sistemice (diabet, leucemie, anemie, poliartrita -reumatoidă)
-Stresul
-Bruxismul


Una din cauzele principale ale declanșării bolii parodontale este în general placa bacteriană, stratul de particule alimentare în care coloniile de bacterii proliferează și care persistă pentru că nu este îndepărtat la periaj.

Astfel, ca o consecință, organismul declanșează un răspuns inflamator distructiv sub forma unei inflamatii cum ar fi : roșeață, tumefacție, sângerare, care va autodistruge țesuturile afectate respectiv gingia și osul se retrag din calea infecției, lăsând dinții fără suport.

Pierderea dinților din boala parodontală nu are nici o legătură cu afecțiunile dentare (carii sau fracturi ale dinților), deși mulți pacienți sunt convinși de asta, până să vină la medicul stomatolog. Se pierd dinți sănătoși în boala parodontală.

Măsurile de igienizare și decontaminare profesionale și schimbarea obiceiurilor de igienă dentară sunt foarte importante.

Detartrajul, periajul, cu substanțe antiseptice, air-flow sunt și ele necesare.

Folosirea de paste de dinți indicate în sângerările gingivale, fără a consulta un medic înainte și fără un diagnostic corect, nu reprezintă un tratament! Uneori poate fi doar o mască, un apanaj al bolii de care pacientul nu este conștient.

Vizita la medicul stomatolog este primordială și de ea depinde sănătatea dinților nostri.

Monica Dinucă, medic specialist parodontolog vă așteaptă cu amabilitate de fiecare dată când aveți o astfel de problemă.

CU DINȚI SĂNĂTOȘI AVEM UN ZÂMBET CU ÎNCREDERE !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here