ÎN PRIMĂVARA ACEASTA, TÂRGU-JIULUI I SE POATE SPUNE ,,ORAȘUL LALELELOR”

0
454

Dacă orașului Drobeta Turnu Severin i se mai spune și Orașul Trandafirilor, orașul Târgu Jiu poate primi detașat anul acesta numele de ORAȘUL LALELELOR.

Lalelele sunt unele dintre cele mai frumoase flori de primăvară, existând peste 150 de specii de lalele în întreaga lume și aproximativ 3.000 de varietăți. Despre culori nu mai vorbim fiindcă genetica dă clasă de la an la an tuturor plantelor pe pământ.

Este pentru prima dată când panseluțele , florile de nu-mă-uita și speciile de lavandă galbenă au fost înlocuite cu lalele astfel încât cartierele arată mai colorat ca niciodată în această primăvară.

Orașul are un aer boem să nu spun chiar aristocrat și poate era cazul deja, având în vedere că s-a lucrat mult și încă se lucrează, arătând odinioară ca un adevărat șantier. Ne era dor de FRUMOS!

Minunatele lalele sunt ușor de cultivat și înveselesc grădinile, primăvara, dând culoare și prospețime. Eram obișnuiți să le admiram în curțile caselor alături de magnolii superbe care te fac sa vibrezi la prima privire.Acum în sensuri giratorii, pe toate străzile orașului , minunatele lalele sunt o încântare.

Edilitara prin inginerii peisagiști a dat o nota maximă PRIMĂVERII în Târgu Jiu în această perioadă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here