MAGNOLIE MURATĂ

0
591


Natura ne dăruiește multe plante pentru a ne încânta trupul și sufletul și printre acestea se numără și magnolia. Obișnuiți mai mult să o admirăm, puțini știm că are petalele florilor comestibile. În bucătăria asiatică este frecvent folosită în locul ghimbirului murat.

Eu am aflat, citind cartea Monei Petre. În aprilie 2023, Jamie Oliver a postat o rețetă de magnolie murată ce are în prezent peste un milion de vizualizări, astfel aducând în atenție și felul acesta de preparat.
Gustul e exotic, parfumat și se potrivește bine cu friptură, salate calde, pește crud afumat, mai ales somon.


Pentru a mura petalele de magnolie folosim un oțet cu o concentrație de 5%, fie un oțet de orez, pentru gust neutru sau de diverse fructe pentru o aromă mai bogată, sare, și zahăr.
Ingrediente:
Pentru un borcan de 300 grame
60 gr petale magnolie ( 9 flori)
1 lingură zahăr brun
1/2 linguriță sare
250 ml oțet

Mod preparare
Se pun petale în borcan după ce au fost spălate în apă rece și se acoperă cu oțetul în care s-a dizolvat sarea și zaharul. Opțional se mai pot pune diverse condimente,iar cardamomul ar acompania lejer aroma magnoliei.
Se ține minim 2 zile la temperatura camerei, într-un loc întunecat și se întoarce borcanul cu fundul în sus și viceversa de cel puțin două ori pe zi. Apoi după ce se deschide, se păstrează la frigider. Cred că dacă se sterilizează rezistă mai mult timp.
Poftă bună!

P. S.: Și alte flori sunt comestibile și vor urma rețete interesante și delicioase.

Un articol de Carmen Ghimiși

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here