Acțiune cu final fericit

0
26


Aflati la o acțiune de pregătire în masivul Făgăraș salvamontiștii participanți la curs au auzit strigate intr-un perete de sub vârful Vânătoarea lui Buteanu. Acțiunea de pregătire a fost intrerupta imediat si salvamontiștii au început sa organizeze echipele de intervenție.

O persoana cu probleme , un cetățean spaniol , echipat necorespunzător pentru sezon și tipul ascensiunii , chiar în adidași, avea doar probleme medicale , un inceput de hipotermie si era blocat în perete.
Salvamontiștii au ajuns la el, l-au pregătit și coborât în siguranță din perete, deplasandu-se apoi către telecabina pentru a-l trimite la baza muntelui.

Din echipa de interventie au făcut parte salvamontiști din Sibiu, Gorj, Alba, Cluj , Poiana Brașov, Bihor, Mureș, Prahova, Harghita, Satu Mare, Sinaia și Zărnești.
Din primele informații , se pare ca , victima este un cetățean strain.
Vremea este nefavorabila , în zona bate vântul cu transport de zăpadă, plafonul de nori este foarte jos și nu sunt condiții pentru a solicita un elicopter căruia salvamontiștii sa ii predea persoana accidentată urmând ca toată acțiunea sa se desfășoare terestru.
Sursa foto/video : Salvamont

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here