CUM TREBUIE SĂ REACȚIONAȚI ÎN TRAFIC CÂND TREC AUTOSPECIALELE SALVAMONT

0
20

Iată câteva sfaturi de la Salvamont:

Când vă aflați la volan, este esențial să știți cum să reacționați adecvat la apropierea autospecialelor Salvamont, a ambulanțelor sau a echipajelor SMURD care utilizează semnale acustice și luminoase albastre. Reacția dumneavoastră promptă și corectă poate contribui semnificativ la salvarea unor vieți.

Serviciul Public Județean Salvamont – Salvaspeo Brașov și Salvamont România vă oferă câteva sfaturi esențiale:

Să vă păstrați calmul!
Păstrați-vă calmul și evitați panica. Este vital să rămâneți concentrat pentru a lua decizii adecvate. Fiți mereu atenți la semnalele acustice și luminoase din jur deoarece acestea vă indică prezența unei autospeciale de urgență.

Evaluați situația și luați măsuri prompte!
Identificați rapid direcția din care se apropie autospeciala de urgență și estimați timpul avut la dispoziție pentru a reacționa. Faceți o evaluare rapidă a contextului și decideți cel mai sigur mod de acțiune.

Facilitățile trecere!
Deplasați vehiculul spre marginea drumului sau într-un alt spațiu care permite trecerea autospecialei de urgență, asigurându-vă că nu puneți în pericol alți participanți la trafic. Dacă este necesar, opriți complet, permițând vehiculului de urgență să treacă.

Respectați regulile de circulație!
Dacă vă apropiați de o intersecție, nu intrați în aceasta dacă acest lucru ar împiedica trecerea autospecialei de urgență. Evitați să urmați vehiculele de urgență deoarece este ilegal și periculos să urmați un vehicul care are semnalele acustice și luminoase în funcțiune.

Mențineți distanța!
Asigurați-vă că păstrați o distanță adecvată față de vehiculul de urgență, evitând să îl blocați sau să încetiniți intervenția acestuia.

Informați-vă!
Cunoașteți normele din codul rutier referitoare la comportamentul în apropierea vehiculelor de urgență. Participați la cursuri de conducere defensivă pentru a vă îmbunătăți reacția la situații de urgență.

Utilizați semnalizarea corect!
Când deviați sau vă opriți pentru a permite trecerea vehiculelor de urgență, folosiți semnalizarea corespunzător pentru a informa șoferii din spatele dumneavoastră despre intențiile Dvs.

Adoptând aceste măsuri, contribuiți la eficientizarea intervențiilor de urgență și la creșterea siguranței pe drumuri!

Un material de :

Salvamont Brașov
Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă
IGSU – Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania
Salvaspeo România
Salvamont România
ISU Brasov
Serviciul de Ambulanţă Judeţean Braşov

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here