Declarația privind Instituirea unui Parteneriat Strategic între România și Republica Moldova pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova

0
53

Secretarul de stat Violeta Mușat a participat in data de 9 aprilie 2024, la Palatul Parlamentului, la sesiunea a XII-a a Comisiei interguvernamentale moldo- română de cooperare economică. Copreședinții acestei Comisii au fost ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului din partea română, Ștefan-Radu Oprea și viceprim-ministrul, ministrul dezvoltării economice și digitalizării, din partea moldovenească, Dumitru Alaiba.

Reuniunea Comisiei mixte a avut loc în contextul unei dinamici fără precedent a colaborării bilaterale pe fiecare palier economic, având la bază „Declarația privind Instituirea unui Parteneriat Strategic între România și Republica Moldova pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova”.

În cadrul discursului său, secretarul de stat Mușat a făcut referire la colaborarea foarte bună între cele două ministere în domeniul agriculturii, dezvoltării rurale și industriei alimentare, pe toate nivelurile, afirmând că experții ambelor state sunt în dialog direct și constant pe teme de interes pentru cele două state.

Totodată, Violeta Mușat a exprimat angajamentul țării noastre de a sprijini parcursul european al Republicii Moldova, în baza procesului de reforme și a priorităților asumate în implementarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană. În contextul provocărilor cu care se confruntă agricultura și mediul rural, precum schimbările climatice, volatilitatea prețurilor și securitatea alimentară, secretarul de stat l-a asigurat pe omologul său de sprijinul MADR pentru a dezvolta proiecte, afirmând că împreună putem pune bazele unei agriculturii performante în regiune, cu consecințe benefice asupra investițiilor și schimburilor comerciale

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here