Serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj va avea până la sfârșitul acestei luni, o nouă ambulanță de intervenție în teren montan

0
62

Pana la finalul acestei luni va intra în dotarea Serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj o noua ambulanta de intervenție în teren montan cu capacitate de transport accidentați. Pe lângă dotarea medicală, targa, defibrilator, monitor de functii vitale, sistem oxigen, aspirator de secreții, saltea vacuum, trusa medicala cu instrumentar și materiale sanitare, masina va fi echipata cu materiale specifice de intervenție si salvare în zona montană, echipamente de radiocomunicații, precum și cu monitor și sistem de recepție a imaginilor transmise din dronele de cautare.

Consiliul Județean Gorj a achiziționat în anul 2009 prima ambulanta omologata Salvamont din România, comanda realizata în Anglia, devenind un bun exemplu pentru celelalte județe.

Prin astfel de investiții UAT – Consiliul Județean Gorj doreste oferirea tuturor condițiilor necesare asigurării unor servicii de salvare montană , la cel mai inalt nivel profesional , mărindu-se astfel șansa de supraviețuire a celor accidentați pe munte și în alte locuri greu accesibile din judetul nostru.

În anul trecut salvatorii din cadrul Serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj au avut 282 de intervenții, dintre acestea 31 fiind transportate direct la spital cu ambulantele Salvamont iar 53 fiind predate serviciilor SAJ sau SMURD .

Consiliul Județean Gorj și Serviciul Salvamont, împreună pentru siguranța dumneavoastră în munți!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here