FESTIVALUL DACO-ROMAN „DRUBETA”, ATRACȚIE TURISTICĂ LA TURNU SEVERIN

0
223

Mii de vizitatori din Drobeta-Turnu Severin, din țară și din străinătate au luat parte la cea de-a șasea ediție a Festivalului Daco-Roman „Drubeta”. Pentru prima dată de la debutul său, acesta a devenit un festival internațional.

Obiectivul nostru este să atragem un număr cât mai mare de turiști. Ne-am bucurat de prezența numeroasă a vizitatorilor, în acest weekend. Festivalul Daco-Roman a devenit o atracție turistică și este important ca el să fie cunoscut și internațional”, a precizat Marius Screciu, primarul orașului Drobeta-Turnu Severin.

Pe parcursul celor două zile ale festivalului, trupe de reconstituire istorică din România și Bulgaria au prezentat într-un mod autentic, momente din perioada cuceririi Daciei de către romani cu demonstrații de luptă, dansuri antice și lupte de gladiatori.

Festivalul este foarte impresionant. Suntem din București și ne bucurăm că am avut ocazia să vedem aceste demonstrații de luptă și să descoperim modul în care au fost redate tradițiile antice. Am apreciat echipamentele complet autentice”, a spus Adrian Ionescu, unul dintre vizitatorii festivalului.

Peste 20 de ateliere au fost deschise, oferind vizitatorilor oportunitatea să deguste bucate tradiționale și să se apropie de obiceiurile antice. Momentul culminant a fost reprezentat de ultima confruntare între daci și romani, prezentată cu autenticitate, aproape la fel ca acum 2000 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here