PAȘTELE COPIILOR

0
59

Părintele Constantin Bologa de la Drobeta Turnu Severin vine în zile de sărbătoare cu cuvinte duhovnicești care te înalță. E unul dintre preoții cu har a cărui povață te ajută oriunde ai fi.

A slujit biserica toată viața și încă mai are de cântat , NUMELE DOMNULUI.

Despre ziua de FLORII ne lasă mai jos ce ar trebui să știm. PĂRINTELE BOLOGA cum îl știu mehedințenii are mereu istorisiri în care te regăsești.

,,Ba prea cald , ba prea rece . A mai fost și praful , care obosit de lunga călătorie, s-a așezat peste tot orașul . Având în vedere aceste dezordinii , am hotărât să rămân în casă și șă fac ordine prin cărțile înșiruite peste tot . Am stivuit două maldăre , și parcă s-a luminat încăperea .La terminare am observat , că toate cărțile , s-au rezumat la una singura , Biblia , cu un singur personaj și acela Atotputernic .Este singura carte , pe care o am la vedere .

Pe timpul regimului ateu , au fost perioade , cănd aceasta carte nu o aveam în casă . Se tipăreau foarte rar și în exemplare reduse . Un cadou , făcut unui prieten , mă făcea , fără Biblie . Celor care treceau pragul biserici , ca sâ se închine , mă foloseam de scenele biblice de pe ziduri .Pictura de pe ziduri , era ca o Biblie în imagini .

Despre existență lui Dumnezeu , le vorbeam , de lucrarea mâinilor lui . De cerul înstelat , de munții cei înalți , de apele cristaline , de nori , de flori și privighetori . De multe ori când gândurile mi se strâmbau , deschideam aceasta Carte . Acum sâ nu se înțeleagă gresit
această expresie ,, deschideam ” . ,,Deschisul cărții ” nu este o practică religioasă .

Cu cuvântul lui Dumnezeu nu se ghicește . Însă Dumnezeu este adânc în inima omului și nimeni nu-l poate lua de acolo .Dovadă , credința , nu a putut fi distusă . Îmi vine în minte cuvântul Psalmistului : ,,Pune Doamne straje gurii mele ”…Cred că este valabil și la scris . Așa că să revin . Vroiam să vorbesc de sărbătoarea de măine , Floriile , triumfala Întrare în Sfànta Cetate a lui Iisus . În vederea acestui eveniment , Împăratul , în duminica înjumătâțirii Postului , ne-a trimis Sceptrul de domnie – Sf . Cruce , spre închinare . Acum intră în Ierusalim în aclamația mulțimilor de copii . Diferență mare.!

Părintii și bunicii acestor copii peste câteva zile îl chinuiesc pe Hristos , îl râstignesc . Copii lipsesc .Au în adâncul ființei lor amintirea celor 14 000 de prunci , trași prin sabie de Irod . Iată pe ce s- a ridicat Biserica : pe sângele nevinovat al pruncilor din Betleem .

Floriile sunt ca un Paște al copiilor . Noi mai așteptăm o săptămână , cu genunchii plecați și cu strigăt de iertare . Veghează Doamne , peste zidirea Ta și ne miluiește! „

Părintele Constantin Bologa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here