,,NU TRĂI CA SĂ MUNCEŞTI ” OMULE , CI MUNCEȘTE SĂ TRĂIEȘTI, OMULE!

0
445

Minunata interpretă de folclor de la Gorj, Claudia Dascălu a scos o nouă melodie care atinge sufletul românilor din țară și din Diaspora. Este vorba de cântecul ,,Nu trăi ca să muncești „, un cântec care reflectă viața de zi cu zi care a ajuns istovitoare în societatea românească. Oamenii au tot mai puțin timp pentru ei și pentru cei apropiați. Lupta pentru subzistență este din ce în ce mai aprigă în România unde populația se confruntă cu o lipsă de locuri de muncă pe piața internă, mulți alegând să-și ia drumul la sănătoasa prin alte țări.

Profesoară de canto la Școala Populară de Artă din Tg Jiu, Claudia Dascălu iubește cântecul popular de când se știe. Primele fragmente fredonate când era mică erau cele ale Mariei Lătărețu și Mariei Apostol, gorjence în amintirea cărora are toată recunoștința și stima. Sunt modele demne de urmat pentru orice om care alege să pună pe acorduri folclorice , versuri.

Vacanțele copilăriei au fost la sat și în toate cântecele sale regăsești amprenta satelor românești și a oamenilor gospodari care de dimineață până seara nu fac altceva decât sa păstreze datini și obiceiuri, muncesc pentru a venera glia strabună și transmit atât cât pot mai departe, iubirea de sat și de munca câmpului.

Claudia Dascălu a urcat pe marile scene de folclor din țară și străinătate, în vara lui 2023 smulgand aplauzele în Grecia. Unul din cântecele dragi gorjenilor și românilor este ,,FATA ASTA NU-I CUMINTE”

Pe CLAUDIA DASCĂLU aveți ocazia să o vedeți și pe 1 mai pe scena de la Drăgoieni unde gorjenii sărbătoresc Ziua Muncii care indiferent de ce regimuri politice s- au fost instaurat în România, aceasta s-a păstrat nealterată.

Cantecul ,, NU TRĂI CA SA MUNCEȘTI ” vine să ne amintească nevoia de a ne iubi mai mult, de a ne respecta mai mult, de a avea grijă de noi pentru a putea avea și noi la rândul nostru, grijă de alții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here