RECOMANDĂRI PENRU DRUMEȚII

0
16

Pentru că suntem în perioada vacanţei şi a Paştelui şi numărul turiștilor, care aleg să parcurgă trasee turistice montane este din ce în ce mai mare, salvatorii montani din cadrul Servicului Județean Salvamont Salvaspeo Bihor recomandă următoarele:
-Inainte de plecare în excursie informați-vă despre traseul turistic pe care doriți să îl parcurgeți, gradul de dificultate al acestuia și starea vremii.
– Nu părăsiţi traseele turistice marcate şi respectaţi indicaţiile comunicate privind unele pericole.
– Ţineţi cont de recomandările privind echipamentul şi cunoştinţele necesare parcurgerii unor trasee cu caracter tehnic ( via ferrata, rafting, caiac etc )
– Plecați la drum echipați corespunzător sezonului și adecvat pentru traseul ales. În rucsac puneți minimul necesar, dar nu neglijați elementele de bază, care sunt: harta zonei, telefonul mobil încărcat, lanternă, trusă de prim ajutor, apă și alimente suficiente pentru parcurgerea traseului. Nu plecați singuri la drum și nu vă abandonați colegii pe traseu.
– Înainte de plecare să anunțați măcar o persoană din familie sau echipele Salvamont din zonă asupra traseului pe care doriți să-l parcurgeți, și să preconizați și un timp de întoarcere.
– În orice situație în care vă simțiți în nesiguranță pe munte, sau dacă s-a produs un accident, păstrați-vă calmul și unitatea grupului. Sunați la Dispeceratul Național Salvamont la numărul 0725826668 sau la Dispeceratul 112.

-Vă recomandăm instalarea aplicaţiilor 0SALVAMONT (0725 826668 ) – Dispecerat Național Salvamont şi 112 – Apel Unic de Urgență, aplicații care permit dispecerilor să identifice coordonatele GPS a locației în care vă aflați şi să le transmită echipelor Salvamont.

-Pentru zona montană a judeţului Bihor aveţi posibilitatea să descărcaţi trackurile traseelor turistice de pe siteul www.salvamontbihor.ro , secţiunea trasee turistice.
În speranţa că împreună vom preveni accidentările grave, salvatorii montani din cadrul Serviciului Judeţean Salvamont – Salvaspeo Bihor, vă doresc zile frumoase și liniștite la munte !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here