Bilanțul misiunilor desfășurate de ISU Gorj în perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale

0
144

Bilanțul misiunilor desfășurate de ISU Gorj în perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale

Iată că au trecut și cele mai mai importante sărbători creștine ale anului – Sărbătorile Pascale. Cu siguranță a fost un bun prilej pentru fiecare dintre noi să petrecem timp frumos alături de cei dragi, mai ales că am beneficiat și de o minivacanță prilejuită de sărbătorirea zilei de 1 Mai și Sărbătorilor Pascale.
Din păcate, în acestă perioadă situațiile de urgență nu au stat deoparte și au existat destul de multe situații în care oamenii au avut nevoie de ajutor fiind nevoie de intervenția echipajelor noastre specializate.

Concret, în perioada 30 aprilie – 6 mai 2024, instituția noastră a fost solicitată să intervină la 128 de situații de urgență, astfel:

  • 102 misiuni de acordare a primului ajutor calificat prin 7 echipaje SMURD operaționalizate la nivelul județului Gorj;
  • 3 incendii izbucnite la locuințe;
  • 10 intervenții pentru asigurare măsuri de protecție specificice în cazul producerii evenimentelor rutiere;
  • 8 misiuni pentru asigurare măsuri de prevenire la lăcașurile de cult;
  • 1 misiune pentru salvarea unui animal;
  • 1 alarmă falsă;
  • 3 alte intervenții.

Din păcate, o altă situație de urgență gravă s-a produs în această dimineată, în jurul orei 02:30, atunci când am fost solicitați să intervenim pentru gestionarea unei situații de urgență generată de o explozie, urmată de un incendiu la un apartament situat la etajul 3 al unui bloc de pe strada Păcii din municipiul Tg-Jiu.
La fața locului au fost direcționate două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoplatformă pentru lucru la înalțimi și un echipaj SMURD din cadrul unității noastre, precum și un echipaj din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj.
Din păcate, în interiorul imobilului a fost gasită o persoana de sex feminin în vârstă de 73 de ani, în stare de inconstiență, cu arsuri pe o suprafață mare a corpului.
Femeia a fost preluată de echipajul medical în stare foarte gravă și transportată la unitatea de primiri urgențe a spitalului din Tg-Jiu.
Incendiul a fost localizat și lichidat rapid de colegii noștri evitându-se propagarea la alte locuințe. Preventiv, au fost evacuate două persoane de la etajul superior, neimpunându-se evacuarea tuturor locatarilor din bloc.
Cauza probabilă de producere a exploziei urmată de incendiu o reprezintă o acumulare de gaze provenită de la aragazul din bucătaria imobilului.

Din păcate, o clipă de neatenție, o neglijență, o defecțiune sau o eroare umană pot genera cu ușurință situații de urgență sau adevărate tragedii.
Pentru a fi informați și pentru a cunoaște regulile și măsurile pe care trebuie să le respectăm într-o situație de urgență, accesați cu încredere platforma națională https://fiipregatit.ro/.
Dacă te confrunți cu o situație de urgență sau ești martorul unei situații de urgență, apelează cu încredere numărul uni pentru apeluri de urgență 112.
Fiți preventivi, iar noi vă dorim să nu vă confruntați cu situații de urgență!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here