Intervenție de aproape patru ore a jandarmilor și pompierilor gorjeni pentru găsirea unor tineri rătăciți

0
43

 La ora 20.33, în urma primirii unui apel SNUAU 112 în ascultare colectivă, jandarmii și pompierii gorjeni au fost sesizați despre faptul că doi tineri aflați la o plimbare cu un ATV, s-au rătăcit în zona împădurită de lângă localitatea Țicleni. 
 Aceștia au fost îndrumați telefonic și le-au fost transmise coordonate GPS să ajungă în localitatea Țicleni dar au revenit întrucât ATV-ul utilizat se defectase și nu mai puteau continua deplasarea. 
 Spre locul indicat de apelant au fost trimise efective de jandarmi din Târgu-Jiu și Bărbătești precum și pompieri din Târgu-Jiu și Turceni. 
 Ajunși în apropierea locului, jandarmii și pompierii s-au împărțit în echipe de căutare, zona fiind greu accesibilă datorită întunericului. 
 La orele 23.45 persoanele au fost găsite de către un echipaj de pompieri, au fost preluați și coborâți în localitatea Țicleni. Aceștia nu au necesitat îngrijiri medicale și au continuat drumul spre domiciliu. 
 Recomandăm amatorilor de drumeții, ca înainte să plece la drum, să se documenteze în prealabil cu privire la traseul pe care doresc să-l parcurgă, căi de acces, să aibă asupra lor telefon încărcat și mijloace de iluminare. Totodată să parcurgă doar trasee destinate traficului rutier pentru a evita zonele izolate și întâlnirii cu animale sălbatice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here