CERCETĂȘIA ÎN ROMÂNIA A ATINS UN NUMĂR IMPRESIONANT DE ANI

0
933

CERCETAȘIA ÎN ROMÂNIA A ATINS UN NUMĂR IMPRESIONANT DE ANI!
110 ANI!
UN SECOL ȘI UN DECENIU !
Contribuția Casei Regale a României la dezvoltarea cercetășiei a fost definitorie.
ACT- RO are 10 ani de când formează tineri cercetăși care depun PROMISIUNEA și jură credință țării.

Asociația Cercetașilor Tradiționali ACT -RO, în parteneriat cu Muzeul Național Peleș a organizat sambata 11 mai 2024 conferinta ,,CONTRIBUȚIA CASEI REGALE A ROMÂNIEI LA DEZVOLTAREA CERCETĂȘIEI. ” Evenimentul a marcat aniversare a 10 ani de EDUCAȚIE PRIN AVENTURĂ de către Cercetașii Tradiționali.
Pentru că la noi în țară, cercetășia s-a format pe vremea REGALITĂȚII , acesta, a avut o influența mare în șlefuirea spiritului temerarilor vremii.
Alin Dimăncescu, liderul ACT RO cu rădăcini puternic ancorate în vremurile primilor regi ai României, descendent cu sânge albastru prin strămoșii săi la Palat, a inițiat un eveniment memorabil la Sinaia, la Peleș exact în Sala Mare de Concerte a Palatului.


Evenimentul a venit imediat după ,, Ziua Monarhiei” și ,,Ziua Independenței „.
Cercetașii ACT RO din toată țara au venit la Peleș în Sinaia să serbeze secolul memorabil al celor ce au făcut parte din marea familie a Cercetașilor .
Nu avem voie a uita pe eroina noastră de la Gorj, Ecaterina Teodoroiu.
Și de la Gorj și de la Vâlcea, din București și multe alte județe din țară, delegațiile de cercetăși au fost martore ale derulării unei istorii pe care avem datoria morală să o cunoaștem și să o transmitem și viitoarelor generații.
Gata oricând! -este salutul și deja garanția că tineri frumoși și isteți sunt formați pentru a fi de folos și a ajuta țara și pe semenii lor.

Parteneri europeni au fost prezenți și au dat greutate evenimentului: Julie Bryceson și Sandra Orebi
din partea WFIS (World Federation Of Independent Scouts)

Primele patrule de cercetași s-au organizat la Sinaia în anul 1913. Asociația Cercetașii României s-a înființat un an mai târziu, desfășurându-și activitatea până în anul 1937, perioadă în care s-a aflat sub INALTUL PATRONAJ AL CASEI REGALE A ROMÂNIEI.

În cadrul conferinței au fost trecute în revistă, momentele de glorie, dar și perioadele dramatice prin care a trecut cercetășia acelor ani.

Regele Carol al II-lea, Principele Nicolae, Principesa Ileana și Regele Mihai sunt figuri emblematice care au influențat cercetășia între anii 1914-1937.

ALIN DIMĂNCESCU, PREȘEDINTELE ACT-RO a afirmat că:

,,Dorim să împărtășim cu alte asociații ceea ce facem, dar să ne și inspiram din ceea ce are valoare pe zona unde ne poziționăm, acesta fiind motivul pentru care din anul 2017 suntem afiliați la The World Federation of Independent Scouts ( WFIS) o structură mondială care sprijină cercetășia tradițională „

ACT -RO desfășoară activități cu precădere în aer liber și natură, într-o formulă calitativă de educație non-formală.

Urmează la MAG MEDIA OLTENIA un editorial aniversar despre CERCETAȘIA din vremea regilor și de după ei.

Fotografiile vor fi copleșitor de interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here