2 ANTREPRENORI TINERI DIN GORJ,RĂZVAN ȘI VALENTIN AU PUS BAZELE UNEI AFACERI PENTRU INIMA CONSUMATORILOR. BRAVO LOR! IZVORUL LUI ZAMOLXE E ACUM BRAND .E UN ULEI DE ÎNALTĂ ȚINUTĂ

0
149

Un material realizat de reprezentanții paginii online COMUNA POLOVRAGI GORJ

MAG MEDIA OLTENIA sprijină producătorii agricoli din România prin promovare!

În inima pitorească a zonei Polovragi din județul Gorj, unde peisajele montane se întâlnesc cu văile fertile, povestea uleiurilor presate la rece „Izvorul lui Zamolxe” își găsește începutul în anul 2022. Totul a pornit de la visul a doi tineri antreprenori, Răzvan și Valentin, care și-au propus să transforme rodul muncii agricultorilor locali în produse de o valoare inestimabilă, susținând astfel economia acestei regiuni istorice.

Răzvan și Valentin, inspirați de frumusețea naturii și de importanța unei alimentații curate, au pornit cu încredere pe acest drum, având în vedere potențialul bio-agriculturii din Polovragi. Cu un plan de afaceri bine conturat și ajutorul primit de la Programul pentru studenți al Asociației Excelsior pentru Excelență în Educație, au reușit să-și materializeze visul. În curând, pasiunea lor a prins viață, iar comunitatea locală și-a văzut munca apreciată la adevărata valoare.

Produsele „Izvorul lui Zamolxe” au captat rapid atenția și inimile consumatorilor, datorită calității lor incontestabile. Gama lor include patru tipuri distincte de ulei presat la rece: ulei de floarea soarelui, de sâmburi de nuci, de sâmburi de dovleac și de rapiță. Fiecare dintre acestea este obținut printr-un proces artizanal, în care materia primă selectată cu grijă de la fermierii locali este presată la rece, menținând astfel intacte vitaminele și nutrienții esențiali. Uleiurile sunt decantate natural în vase speciale, după metode tradiționale, pentru a păstra gustul autentic și a oferi consumatorilor o experiență gustativă deosebită.

Numele „Izvorul lui Zamolxe” nu a fost ales întâmplător. El evocă Peștera lui Zamolxe, un loc încărcat de istorie și spiritualitate, ce adăpostește legende străvechi despre zeul dacilor. Acest nume simbolizează continuitatea tradițiilor agricole ancestrale și legătura profundă cu pământul și strămoșii noștri. Într-o lume în care totul este din ce în ce mai industrializat, Răzvan și Valentin au dorit să reînvie acele practici vechi și să ofere produse care nu doar să hrănească trupul, ci și să bucure sufletul.

Călătoria lor nu a fost una lipsită de provocări, dar fiecare obstacol întâmpinat a fost depășit cu determinare și pasiune. Astăzi, „Izvorul lui Zamolxe” nu este doar un brand, ci o poveste de succes care inspiră și atrage turiști din toate colțurile lumii. Aceștia vin să descopere frumusețea Polovragiului, să se bucure de peisajele sale spectaculoase și să deguste uleiurile care poartă cu ele esența acestei regiuni.

Vizitatorii sunt invitați să participe la tururi ghidate ale unității de producție, unde pot vedea întregul proces de fabricație și pot înțelege atenția la detalii care transformă fiecare sticlă de ulei într-un veritabil elixir al sănătății. De asemenea, sunt organizate degustări și workshop-uri despre beneficiile uleiurilor presate la rece și despre cum pot fi acestea integrate în alimentația zilnică pentru a promova un stil de viață sănătos.

Contact
https://izvorulluizamolxe.ro/
Com. Polovragi, Jud. Gorj, Aleea Brutăriei 2
Tel: 0767513436
Mail: contact@izvorulluizamolxe.ro

Astfel, povestea „Izvorului lui Zamolxe” devine mai mult decât o afacere. Este o călătorie în timp și spațiu, o reîntoarcere la rădăcini și o celebrare a tradițiilor și valorilor noastre. Este o invitație deschisă tuturor celor care doresc să simtă pulsul autentic al României rurale, să se conecteze cu natura și să se bucure de produse care emană pasiune și respect pentru pământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here