CELE MAI GRELE PROIECTE LA SATE LE-AU PUS ÎN MIȘCARE, PRIMARII ÎNDRĂZNEȚI!

0
1160

Sunt atâția primari în România care imediat după ALEGERILE LOCALE au uitat de ce-au fost aleși. Au stat să treacă 4 ani doar pentru apelativul -,,Domnule primar ” dar sunt și primari care din prima zi de după ALEGERI, au pus în practică ce au promis. E drept, cu drumul Bucureștiului în picioare, cu nopți nedormite, cu biroul plin de schițe , socoteli și cesti de cafea să-i ajute să treacă mai ușor o zi care pentru ei nu a avut niciodată 8 ore de lucru. Ba mai sunt primari, chiar și în Gorj care nu au reușit nici măcar concediul de odihnă să și-l facă alături de familie.

Chiar dacă pare ușor e al naibii de greu să fii primar. Îți trebuie nervi de fier și de oțel să treci mandatul. Unii îl trec și-și văd de treaba lor anterioară, alții se mai ,,înhamă” la unul, dar vă spun eu care: aceia care chiar au făcut ceva pentru concetățenii lor.

E cazul și, al primarului din comuna gorjeană STEJARI . Candidează pentru al 3 lea mandat. Oamenii l-au votat mereu fiindcă a meritat. A preschimbat comuna într-una cum nu a fost vreodată.

Mi-a reținut atenția un proiect care deși e de maximă necesitate, în România tot greu s-a implementat fiindcă țara ia banii de la contribuabili dar greu mai dă și înapoi, iar România pentru a face față celor mai mari proiecte știți bine că mereu a așteptat…fonduri. Cum necum, Bruxelles dă ora exactă de câțiva ani, o dată cu intrarea țării, în Uniunea Europeana.

Cel mai mare, de amploare , de maximă necesitate și de interes comunal la Stejari, este acum PROIECTUL DE CANALIZARE!

Primarul Robert Paiuși a spus mereu că e unul din proiectele sale de suflet. E demarat și va deservi în prima fază 3200 de gospodării . Se întinde deocamdată pe 40 de kilometri și urmează alți 11.

Cunoașteți desigur că România e restantă la capitolul canalizare și în orașe. La o simplă ploaie străzile se inundă și societățile de apă canal dau neputincioase din umeri și ne spun simplu că deh, sunt de multa vreme făcute lucrările subterane, țevi vechi, etc și trebuie bani grei pentru a fi refăcute.

Ei bine, la Stejari, deși e comună, CANALIZAREA e făcută după ultimele norme de mediu și modernismul pe care e ghidată, face invidios chiar și pe un primar de la oraș. Câți n-ar da, să aibă o canalizare la standarde, europene!

Primarul Paiuși supraveghează îndeaproape lucrările zilnic. Nu trece nimic cu vederea!

Să reușești să demarezi o așa lucrare la sat îți trebuie curaj, îți trebuie determinare că știți cum e când la uși închise mai mergi să bați o dată, de două ori, …de nouă ori și într-un final când ți se deschide să pleci învingător cu o SEMNĂTURA DE APROBARE.

Ei bine…asta face diferența între primarii care stau la birou 4 ani și cei care stau dincolo de el 3, 4, 5 și chiar mai multe mandate.

La un primar să poată realiza tot ceea ce și-a propus e nevoie de continuitate, iar continuitatea pentru tot ceea ce promite și reușește să și facă e chiar cu ajutorul cetățenilor pe care îi reprezintă.

Un primar niciodată nu e votat de toți oamenii din comună, dar face mereu proiecte și-și propune realizări pentru toți. Indiferent dacă l-au votat sau nu!

Comuna Stejari e una frumoasă cu oameni gospodari și care a prosperat de la an la an. Aici parcă și natura cu toate anotimpurile ei, înfrumusețează oamenii și satele. Aici parcă și Dumnezeu îi asculta mai mult pe oameni, fiindcă și oamenii îl țin în gânduri mereu. Bisericile sunt dovada vie cå omul întâi de toate, i se închină, LUI.

Pare sau chiar este, un loc binecuvântat și ocrotit. Bravo lor celor ce cu ajutorul timpului transformă vorbele în fapte!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here