BISERICA DIN COMUNA STEJARI CARE POARTĂ HRAMUL SFINȚILOR ÎMPĂRAȚI CONSTANTIN ȘI ELENA SE ÎNĂLȚĂ SEMEAȚĂ PESTE VREME ȘI VREMURI

0
996

COMUNA STEJARI are o biserică destul de veche, declarată monument al naturii care poartă numele Sfinților Împărați Constantin și Elena.

Cu ocazia sfintei sărbători, primarul comunei Robert Ionuț Paiuși le urează tuturor celor sărbătoriți astăzi, un sincer și călduros LA MULȚI ANI!

A reușit în mandatul său pentru toți cei ce locuiesc în comună să ridice un foișor unde oamenii să poată veni cu toate cele necesare sărbătorilor creștinești. Se fac pomeni, se dă de pomană și atunci când sunt hramuri și plouă, foișorul adăpostește peste 150 de cetățeni, asigurând o capacitate onorată având în vedere că, bătrânii satului cei cu credință nemarginită-n Dumnezeu, cu bolile bătrâneții în buzunare, se pot odihnit lejer la slujbele ținute de preoți.

La biserica cu hramul Constantin și Elena din comuna Stejari, slujesc preoții care au reușit să atragă lângă bătrânii satului și mult tineret. La INVIERE, bisericile sunt mereu pline de copii.Și nu numai atunci!

În curtea bisericii străjuiesc ca o dovada peste timp mormintele preoților care au făcut cinste comunei prin transmiterea din generație în generație a genomului unității din vatra satului, respectiv a CREDINȚEI.

Ca mărturie prin decenii și veacurile ce vor veni, BISERICA SFINȚILOR ÎMPĂRAȚI CONSTANTIN ȘI ELENA din Stejari este ADN-ul ce unește oamenii ce locuiesc acolo, un ținut pământesc înconjurat de stejari care îți dă mereu o energie și o dorință de a reveni în frumoasa comuna de la graniță cu Doljul, comuna ce poartă numele -STEJARI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here