Conferința Națională de Otorinolaringologie și Chirurgie Cervico-Facială s-a desfășurat recent la Poiana Brașov cu participare internațională

0
61

Medicii orl-isti din toata țara dar și din străinătate au fost încântați să se revadă în această lună la Poiana Brașov, în perioada 15-18 mai 2024 la Centrul de Conferințe K2.

Din Târgu-Jiu a participat reputatul medic Carmen Braia-un profesionist al domeniului ORL care niciodată nu ratează un congres medical și participă cu consecvență la conferințele medicale cu tematică ORL și Chirurgie Cervico-Facială.

Fiind unul dintre cele mai așteptate evenimente din comunitățile de otorinolaringologie, Conferința a adunat experți de top, cercetători și profesioniști din domeniul sănătății pentru a schimba cunoștințe și pentru a explora cele mai recente progrese în domeniu ORL.

Cu accent pe cercetarea de ultimă oră, practica clinică și îngrijirea pacienților, conferința rămâne o experiență științifică de neuitat.

Tematica principală din acest an a fost „ORL în România – up to date”.

Medicii au avut oportunitatea de a interacționa și cunoaște colegi din domeniu și de a participa la discuții și prezentări provocatoare.

Conferința Națională de Otorinolaringologie și Chirurgice cervico-facială de la Poiana Brașov, a fost pentru toți medicii prezenți, unii debutanți, alții cu ani buni de practică, o conferință captivantă, cu un bogat conținut științific.

FABC a dat publicității în urmă cu 2 ani, o statistică atribuită cancerelor ORL care este îngrijorătoare .Rata este mare în Europa și mai ales în România unde, în anul 2020, au fost diagnosticate peste 4000 cazuri noi de cazuri de cancere ale capului și gâtului și s-au inregistrat peste 2300 de decese.

,,Îngrijorător este faptul că această categorie de tumori afectează persoanele mai tinere. Atât din perspectiva incidenței cât și din cea a mortalității, România are printre cei mai defavorabili indicatori din UE, mai ales la grupa de vârstă activă sub 65 de ani și mai ales în rândul bărbaților. Astfel, pe segmentul barbati 15-64 ani, ratele de incidenta si mortalitate prin cancerele cu localizare nazo- și oro-faringiană din tara noastra sunt poziționate pe unul din primele locuri în cadrul UE. ” Au relatat cei de la FABC .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here