PRIMARUL ROBERT PĂIUȘ DIN STEJARI A ADUS COMUNEI UN DISPENSAR CARE DESERVEȘTE TOATE SATELE

0
202

În România, mediul rural este deficitar din punct de vedere al acoperirii cu unități sanitare, cu farmacii sau stomatologii. Oamenii satelor din România iau drumul orașelor în picioare să se caute de boli.Sunt încă sate care nu au curent electric. În Hunedoara în Ținutul Pădurenilor sunt cătune fără electricitate. Ați auzit probabil de … Bătrâna.

Cum s-ar putea cineva gândi să meargă acolo să facă un dispensar? Că un dispensar are nevoie de ,,n” avize și autorizații, de apă curentă și curent, de internet, că acum doctorii trebuie să stea mai mult în fața calculatorului decât al pacientului.

La polul opus satelor, care nici nu pot visa la un dispensar, este un sat din România care se laudă cu cel mai modern spital din zonă. E peste multe clinici private din țară și se numește Spitalul Smeeni din Buzău.
E cel mai nou spital din România și a fost inaugurat într-un sat aflat la 103 de kilometri de București și este deja motiv de mândrie printre cei 5.800 de locuitori.

Dar între minim și maxim se situează restul oamenilor de la țară pentru care unii primari au făcut ceva. Alții nimic. Altora le-a tăiat Curtea de Conturi și elanul și mandatul.

La sate , locuitorii își aleg primarul doar dacă e gospodar. Promisiunile își au și ele rolul lor în campanii, dar, FAPTELE VORBESC!

În satul Stejari oamenii nu aveau în urmă cu 10 sau 15 ani acces la un dispensar. Era de domeniul inimaginabilului să speri la așa ceva. Unde să fi fost amplasat? Pe o uliță nămolită? Și de unde apă? Din firicelul de râu ce străbate satele?

Primarul ce este acum în funcție a reușit! Robert Paiuși le-a adus oamenilor din comună medici specialiști de la Craiova pentru problemele lor de sănătate.

Are pentru stejăreni un DISPENSAR și frumos și dotat și util, având în vedere că nu a fost ușor dar a fost un proiect ambițios gândindu-ne ca doar 8,7% din spitalele și unitățile asimilate în Romania își desfășoară activitatea în mediul rural în condițiile în care aproximativ 44% din populația României trăiește la sate.

Sănătatea românilor este în general săracă după criteriul și standardele europene.

La Stejari există oportunitatea de a se trata indiferent de vârstă toți locuitorii cu probleme, evitând aglomerația și programările de la oraș.

Sănătatea în România e scumpă, iar când e șubredă, vine cu programare! Ai o bubă azi dar ești programat peste 3 săptămâni . Că de aia oamenii s-au întors la leacurile băbești! De atâta …așteptat . De atâta alergat de la sat la oraș și invers…și degeaba! S-au întors din neputință!

Pentru a preîntâmpina toate problemele ce izvorau din naveta oamenilor la oraș pentru a se trata, Robert Păius a decis că e util și necesar, un dispensar. Acum, toți oamenii comunei se bucură de el!

Sănătatea e pe mâini bune! Dispensarul și el…se va dezvolta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here