Școala este un element fundamental în evoluția generațiilor unei țări. România are un învățământ de stat și totuși e înregistrat abandon școlar mai ales la sate. Primarii din mediul rural au încercat să acceseze fonduri pentru modernizarea lor, pentru dotarea de care au nevoie copiii și cadrele didactice.
La Stejari, o comună a Gorjului unde învață copii de toate vârstele, școala va intra intr-o etapă de schimbare radicală. Primarul comunei, Robert Paiuși a anunțat că este așteptat chiar și un microbuz electric care va ajuta copiii să vină de prin alte sate la școală.
450 mii euro este suma care va aduce o nouă față Școlii AUREL TEODORESCU. Este o adevărată provocare în România ca școlile să urce în mod rapid pe scara unui nivel care să devină …elită.
Importanța pe care o are o școala modernă la standarde europene este data de un sistem de valori local în frunte cu administrația publică locală . Pentru rezultate remarcabile, converg o serie de factori. Primarul, consilierii locali, părinții, cadrele didactice și copiii sunt exact mediul de lansare în tainele nemărginite ale cunoașterii ce reprezintă o cheie de succes pentru generațiile care vin și vor da plus valoare satului românesc.
Sunt sate unde școlile arată mai bine ca acelea de la orașe. Intr-o eră tehnologică unde se vorbește tot mai mult de digitalizare, după o pandemie care ne găsise nepregătiți pentru mediul online, romanii care trăiesc în mediul rural s-au activat destul de repede reușind totuși să finalizeze cu bine un an școlar incert.
Școala din Stejari a fost mereu un obiectiv important pentru primarul Robert Păiuși care s-a străduit să nu facă diferențe între școală și grădiniță, dotându-le în egala măsură și așteptând acum , ca anii care vin să schimbe radical edificiul de învățământ fiind convins că de acolo pleacă rodul profesorilor și educația aleasă a copiilor de care mereu sunt mândri părinții și profesorii lor , dar și administrația locală care le-a favorizat accesul la un învățământ responsabil .