ISU GORJ: Cele 3 zile pe care le-am dedicat prevenirii dezastrelor s-au terminat!

0
55

Comunicat de presă

Sute, poate mii de oameni de toate vârstele care ne-au vizitat au plecat acasă fie încântați de abilitățile extraordinare pe care le au câinii specializați în misiuni de căutare-salvare din cadrul Clubului Câinilor Utilitari, fie impresionați de tehnica de intervenție utilizată de salvatorii profesioniști pe timpul misiunilor de salvare, sau cu informații extrem de importante privind modul de comportare în diferite situații de urgență!

O activitate dedicată în mare parte polulației pentru conștientizarea riscurilor, dar și un bun prilej pentru noi ca structură specializată în gestionarea situațiilor de urgență pentru a ne testa abilitățile de cooperare cu o structură civilă care și-a dedicat o mare parte din timp pregătirii pentru salvarea vieților cu ajutorul celor mai buni prieteni ai omului – câinii.
Am testat abilitățile de căutare de sub dărâmâturi a victimelor unui cutremur major de către câini specializați și foarte bine antrenați. Situația tactică a presupus prebușirea mai multor clădiri, iar mai multe persoane au fost durprinse sub dărâmături. Timpul într-o astfel de intervenție are un rol esențial, tocmai de aceea este foarte important să avem la dispoziție câini specializați în astfel de misiuni care prin simțurile lor extraordinare și prin antrenamentele la care sunt supuși au capacitatea de a salva cu adevărat vieți.

Am ales o zonă pentru desfășurarea acestui exercițiu foarte grea, o suprafață foarte mare de acoperit, cu mai multe clădiri supraetajate dezafectate, sperând astfel să testăm la maxim capacitățile celor 13 câini pe care i-am avut la dispoziție. Deși aveam îndoieli că toate cele 8 victime plasate minuțios vor fi descoperite de câini, spre surprinderea noastră, s-a dovedit o adevărată joacă pentru ei, iar victimele au fost găsite într-un timp record.
Trebuie precizat faptul că o parte din acești câini au participat la misiuni de căutare a victimelor de sub dărâmături în Turcia, în urma cutremurelor care s-au produs și ale căror efecte le-am văzut cu toții în mass-media.

Este prima colaborare pe care am avut-o cu Clubul Câinilor Utilitari, Asociația Energie Inteligentă și Academia Titi Aur, dar cu certitudine colaborarea noastră va continua și pe viitor atât prin activități dedicate conștientizării populației cu privite la riscuri, dar și prin exerciții prin care să ne antrenăm pentru căutarea și salvarea persoanelor din diferite medii.

Mulțumim Clubul Câinilor Utilitari pentru tot ceea ce faceți și felicitări câinilor voștri care și-au dovedit abilitățile și inteligența!
Mulțumim Asociația Energie Inteligentă pentru inițiativă!
Mulțumim Academia Titi Aur pentru că vă implicați activ în activități de conștientizare a riscurilor și implicit reducerea numărului de accidente rutiere!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here