Salvamont România la FORUMUL EUROPEAN AL PROTECȚIEI CIVILE

0
67

Bruxelles găzduiește în aceste zile Forumul European al Protecției Civile, un eveniment de referință la nivel european, care reunește specialiști din sistemul de urgență din toate țările Europei. La această ediție, România este reprezentată de domnul Secretar de Stat Raed Arafat, precum și de o delegație formată din specialiști în domeniu. Din partea Salvamont Romania participă Sabin Cornoiu, președintele Salvamont România și directorul Serviciului Public Județean Salvamont – Salvaspeo Gorj și Sebastian Marinescu, directorul Serviciului Public Județean Salvamont – Salvaspeo Brașov.
Alături de aceștia, sunt prezenți și reprezentanți ai Departamentului pentru Situații de Urgență, IGSU – Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General de Aviație al M.A.I., Fundația pentru SMURD și Asociația Code for Romania.

Pe lângă participarea activă la lucrările Forumului, delegația română aduce în prim-plan tehnologia de ultimă generație utilizată în operațiunile de salvare montană și de urgență. Astfel, salvamontiștii români prezintă publicului european inovații precum programul de analiză a datelor colectate de drone cu ajutorul inteligenței artificiale, drona-semnal care generează semnal de telefonie mobilă și internet și drona cu transmisie live în centrul de comandă. De asemenea, sunt expuse detectorul de persoane aflate sub apă cu ajutorul inteligenței artificiale, mini-monitorul de funcții vitale care măsoară parametrii esențiali și transmite datele către dispozitivele mobile ale salvatorilor, ambulanță sau unitatea de primiri urgențe și binoclul cu termoviziune cu transmisie de imagini în centrul de comandă.

Forumul European al Protecției Civile reprezintă nu doar o platformă de prezentare a tehnologiilor avansate, ci și o ocazie importantă pentru schimbul de experiență între specialiștii din diverse țări. Salvatorii români au astfel oportunitatea de a cunoaște și de a învăța despre tehnicile și sistemele de salvare utilizate în alte țări, precum și despre ultimele descoperiri și tendințe în acest domeniu esențial pentru siguranța cetățenilor.

Evenimentul este în plină desfășurare, iar astăzi, 4 iunie, participanții continuă să împărtășească cunoștințe și inovații care vor contribui la îmbunătățirea sistemelor de urgență pe întregul continent.

sursă: Salvamont

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here