Muzeul Național „Constantin Brâncuși” vă invită luni, 10 iunie, începând cu ora 18:00, la vernisajul a două expoziții

0
62

Muzeul Național „Constantin Brâncuși” vă invită luni, 10 iunie, începând cu ora 18:00, la vernisajul a două expoziții:

Expozița de artӑ textilӑ intitulată „Descris. Rescris. Transcris” semnată de către cunoscuta artistă Daniela FRUMUȘEANU.

Expoziția de ceramică intitulată „Homogène” semnată de către studenți și masteranzi ai Universității Naționale de Arte București.

  *Demersul personal al artistei Daniela Frumușeanu  construiește, în sens simbolic, spaţiul unei biblioteci fezabile, ȋn care registrul formelor, cromatica, texturile și cuvintele dialogheazӑ sinergic. Creațiile artistei au un caracter metaforic, incitând și invitând publicul la decodificarea mesajului cuprins. Astfel, succesiunea și juxtapunerea de semne și simboluri prezente ȋn cuprinsul paginilor cӑrţilor-obiect, oferӑ sugestia existenţei unui portal ȋntre trecut, prezent și viitor. La acestea, se completează tehnicile și procedeele de lucru convenţionale și neconvenţionale specifice mediului textil, dar și altor medii.
   Expozițía va fi curatoriată de conf. univ. dr. habil. ZuZu Caratanase - Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași și conf. univ. dr. Ovidiu Ionescu - Universitatea Națională de Arte din București.

Curriculum vitae
Daniela FRUMUŞEANU (n. 11 iulie 1961, loc. Bacău, jud. Bacău) este unul dintre cei mai semnificativi artiști din sfera artei decorative și în egală măsură unul dintre cei mai prolifici creatori contemporani. A absolvit Liceul de Artă din Bacău (specializarea Tapiserie-Imprimeuri, anul 1980) şi Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din Bucureşti / Facultatea de Arte Decorative (specializarea Tapiserie-Imprimeuri, anul 1984). În anul 2007 și-a susținut teza de doctorat în Arte Vizuale la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti. În prezent este conferenţiar la Universitatea Naţională de Arte Bucureşti / Facultatea de Arte Decorative şi Design / Departamentul Arte Textile şi Design Textil.
Afilieri profesionale: membru individual al Asociaţiei Muzeelor în Aer Liber din România (2012-2021); membră a Asociaţiei Femeilor Universitare din România (din 2010); coordonator național pentru relații europene din partea Consiliului Director AFU (din 2022); membră a Asociaţiei Visarta (2010-2021); membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România / Filiala Arte Decorative București (din 1991); membru în Consiliul Director al Filialei Arte Decorative din cadrul Uniunii Artiștilor Plastici din România (din 2022).
A înregistrat peste 40 de expoziții personale în Cipru, Franța, Italia, România și Statele Unite ale Americii. Aproximativ 500 de expoziții de grup și colective pe plan național și internațional.
A fost implicată în peste 300 de manifestări artistice (în țară și străinătate) în calitate de coordonator și curator.
A obținut o serie de premii, medalii, distincții și nominalizări.

Expoziția de ceramică intitulată „Homogène” cuprinde lucrări semnate de:

  • Hamza ABDULWAHAB,
  • Iulia DĂNCILĂ,
  • Ovidiu IONESCU,
  • Anca MIHĂILĂ,
  • Simona PANDELE,
  • Eva RADU
  • Gabriel SMOLEAC

Este un demers vizual de care s-a îngrijit și care este curatoriat de către domnul conf. univ. dr. Ovidiu Ionescu, cu scopul de a prezenta publicului o selecție restrânsă de creație ceramică. Curaror asociat este domnul conf. univ. dr. habil. ZuZu Caratanase, cadru didactic la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here