SOLSTIȚIUL DE VARĂ

0
49

Un articol de Diana Mustea

Solstițiul de vară este deopotrivă cea mai lungă zi din an și momentul în care începe vara din punct de vedere astronomic. Numită și Ziua Soarelui.

Solstițiul de vară este un eveniment astronomic ce marchează punctul în care axa Pământului este cel mai mult înclinată spre Soare, în emisfera nordică. Acesta marchează începutul verii astronomice în emisfera nordică și începutul iernii astronomice în emisfera sudică.
Solstițiul de vară marchează punctul din an în care natura este în plină înflorire în emisfera nordică. Este momentul când plantele sunt la apogeul creșterii lor. Din acest motiv, solstițiul de vară este adesea asociat cu energii de abundență și fertilitate. Este un moment propice pentru a recunoaște și a celebra fertilitatea pământului și pentru a mulțumi pentru recolte bogate.

În ziua Solstițiului, în unele zone ale țării, oamenii aprind focuri pe câmp și stau în jurul focului. Se spune că rolul focului este acela de a alunga spiritele rele și este complet interzis să stingi focurile. Solstițiul de vară reprezintă și un prilej bun asupra schimbărilor în dragoste. De pe vremuri se spunea că odată cu solstițiu de vară poți avea noroc în dragoste.
Energia solstițiului de vară este considerată una a belșugului, creativității, bogăției și pasiunii.
Solstițiul de vară marchează o trecere importantă în ciclul anual al naturii. Este un moment în care putem reflecta asupra trecutului și să ne pregătim pentru schimbările viitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here