,,VINE VACANȚA CU TRENUL DIN FRANȚA !”

0
221

46.824 de antepreșcolari, preșcolari și elevi din județul Gorj încheie cursurile pe 21 iunie 2024 în Gorj. A declarat pentru MAG MEDIA OLTENIA, Ionuț Catrina, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Gorj. Vorbim despre cei de la creșă până la cei de postliceală.

2023-2024 a fost un an cu suișuri și coborâșuri, un an am putea spune de redresare după o pandemie și o perioadă cu schimb de miniștrii ai Învățământului. Un an cu burse pentru cei care s-au încadrat în schemele pentru bursier și cu speranța de un an mai bun , cel care vine, pentru cei cu aspirații la suma lunară care le răsplătește sârguința. Fiind alocațiile pentru copii foarte mici,bursele pentru unii sunt mană cerească.

A fost un an în care copiii Gorjului au venit cu cele mai mari rezultate la concursurile școlare, la olimpiade, la toate competițiile școlare și extrașcolare.

Avem o generație de copii deștepți unde pe alocuri și nu voi aloca spațiu mult pentru el este și un segment de bullying care vreau să cred că va dispărea cu efectuarea mai multor ore de dirigenție, unde polițiștii de la Proximitate să fie mai vizibili la clase pentru a le da detalii și exemple pentru ca Prevenția să primeze și să-i ajute pe copii.

Poate nu ar fi rău să debuteze anul care vine cu mai multe sfaturi de PRIM AJUTOR. Copiii, nu știu cum se procedează atunci când un alt copil, profesor sau părinte este într-o situație dificilă. Mulți nu știu să ofere un ,, prim ajutor” . Nu știu ei adulții, așa că, e greu să ridicăm pretenții la copii.

Poate nu ar fi prea mult ca școlile să caute o clasă pentru SALA DE LECTURĂ. Credeți-mă că ar fi destui care ar frecventa-o . Și studenții o fac în marile centre universitare.

Meditațiile la Școala după ore sunt de salutat și de felicitat sunt și profesorii care din timpul dumnealor alocă perfecționării copiilor pentru examenele vieții .Merită mulțumiri!

La capitolul ,,corigenți ” mi-aș dori să nu mai fie. Mi-aș dori ca un cadru didactic să ii poată aduce la un nivel de 5-6… să știe și copiii ,măcar , de ce au frecventat numărul de ore pe săptămână.

Chiulul rămâne în vogă, mai ales la liceu! Cred că și noi cu toții am tras un chiul la vremea noastră dintr-un motiv subiectiv sau obiectiv. Cert este că se vorbește mult la școală despre corectarea lui. Și asta e foarte bine!

Pe copii îi așteaptă o vacanță mare care și ea va strânge o grămadă de amintiri pentru toamnă când prima compunere la toate clasele va fi: CUM NE-AM PETRECUT VACANȚA ?

Vacanță frumoasă dragi copii și cadre didactice!

Vă mulțumim pentru toate zâmbetele pe care ni le-ați adus în acest AN ȘCOLAR!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here