DIN MULTITUDINEA DE BURSE OFERITE ÎN ACEST AN ȘCOLAR, 19 BURSE AU FOST PENTRU MAME MINORE, LA GORJ

0
79

Învățământul obligatoriu în România vine la pachet cu sprijin și de la stat în ceea ce privește distribuirea de manuale gratuite cu cindiția returnării lor, baza materială școlară dar și burse pentru diverse categorii de elevi.

Anul acest în Gorj s-au distribuit o serie de burse. IONUȚ CATRINA, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj a declarat pentru Mag Media Oltenia că în anul școlar 2023-2024, acordarea burselor a fost urmatoarea: *burse de excelență olimpică-14

*burse de merit -7829

*burse sociale -10739

*burse tehnologice -1122

*burse mame minore -19.

Deși politicile pecuniare pentru tineret sunt departe de a fi satisfăcătoare pentru întreaga generație de copii și adolescenți, părinții spun că sunt binevenite bursele și copiii au devenit stimulați de obținerea lor.

Competițiile mereu au dat situații de vârf în sensul că mulți își depășesc condiția și aspiră spre mai bine. Faptul că pentru sârguința lor sunt și remunerați, asta îi face pe mulți dintre copii să se autodepășească și să obțină medii mari într-o programă de învățământ destul de stufoasă pe care chiar și psihologii o blamează de ani buni. S-au schimbate în 30 de ani zeci de miniștrii dar materia a rămas aproape la fel , pe.ixi pe colo, puțin schimbată, aproape deloc. Elevii nu sunt în pas cu galopanta dezvoltare socială ,economică, politică. Nici la era tehnologică nu au toți acces!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here