Guvernul a aprobat astăzi Legea privind Salariul Minim European, care se va aplica tuturor salariaților români

0
187

Corina Crețu a facut recent o declarație de presă de care se vor bucura toți salariații români:

,,Mă bucură faptul că Guvernul a aprobat astăzi Legea privind Salariul Minim European, care se va aplica tuturor salariaților români ca urmare a muncii noastre din cadrul Comisiei pentru Afaceri Sociale și a votului Parlamentului European, validat acum doi ani de Consiliul UE.

Reiterez faptul că nu a fost deloc o muncă ușoară, ca urmare a încercărilor de armonizare a sistemelor din cele 27 de State Membre.

Proiectul de lege prevede adoptarea unui plan de acțiuni privind promovarea negocierile colective, creșterea accesului salariaților la drepturi salariale negociate colectiv și la o acoperire a protecției prin contracte colective de muncă.

În termeni concreți, de la 1 iulie salariul minim în Romania va crește de la 3300 lei brut la 3700 lei brut. Astfel, va fi implementată directiva europeană votată de Parlamentul European în septembrie 2022, care prevede că și cei mai slab pregătiți angajați trebuie să fie plătiți cu cel puțin jumătate din salariul mediu pe economie, în anul 2024 acesta fiind de 7567 lei.

Sigur, odată cu explozia prețurilor din ultima perioadă, probabil ca ceea ce am realizat nu este suficient, dar personal cred că un om care muncește 5 zile pe săptămână, 8 ore pe zi, indiferent în ce domeniu, are dreptul la o viață decentă, care să îi permită să-și plătească o chirie și cele necesare din salariul său câștigat prin muncă cinstită.

Proiectul de act normativ urmează să fie supus adoptării de către Parlamentul României în regim de urgență.

Vă doresc o zi frumoasă!” A declarat recent pentru români, europarlamentarul Corima Crețu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here