RomânIA Autentică

0
92

An de an, vara în iunie la Hobița se desfășoară un proiect cultural care adună români de peste tot în preajma casei titanului sculpturii românești, Constantin Brâncuși. În ZIUA DE SÂNZIENE e un alai de lume-n portul popular care arată că genomul popular românesc se perpetuă din generație în generație și portul popular este cu mândrie afișat pentru a demonstra că tot ceea ce ne-au lăsat străbunii e intact, nu se pierde și se poartă cu mândrie.

Primarul comunei gorjenești Peștișani, Cosmin Pigui a dat o șansă imensa culturii. turismului și tradiției în zonă. Meșterii populari din Gorj și din țară expun lucrări și produse autentice.

Cele mai frumoase ii, cojoace, costume populare, măști tradiționale sau icoane, tablouri și împletituri le găsești la frumosul târg organizat an de an în iunie la Hobița. Nu vei găsi niciunde siropuri sau dulcețuri mai bune ca aici și nici miere de albine, fiindcă cea de aici are aroma plaiurilor oltenești pline de flori cu dulceață și aromă ametitoare de la conexiunea cu muntele ce stă de strajă peste sate.

DOINA GORJULUI și GHEORGHE ZAMFIR au condimentat atmosfera duioasă și plină de bucurie afișată de toți cei ce au participat la frumoasele momente ale programului artistic. Seara, un spectacol pe cer a venit să încununeze frumoasă zi a cărei importanță devine un brand de țară. Aici în GORJ și la HOBIȚA, RomanIA e AUTENTICĂ.

IA este certificatul nostru de naștere și de botez.

PURTAȚI-O CU MÂNDRIE!

foto: Alexandru Băluță și Georgiana Birsac

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here