7.400 DE ELEVI ABSOLVENȚI AI CLASEI A VIII A, NU S-AU PREZENTAT LA PROBA DE MATEMATICĂ

0
202

După vestea că 60.000 de elevi nu au mai ajuns ca să dea bacalaureatul , acum avem o altă situație la clasa a VIII a.

Peste 7.400 de absolvenţi ai clasei a VIII-a înscrişi la Evaluarea Naţională au absentat joi, la proba la Matematică, a anunţat Ministerul Educaţiei.A relatat Digi tv

Clasa 0 este și ea cum s-ar spune pe făraș. A fost un ciclu de 12 ani de copii pe post de cobai. Cine și ce a vrut într-un secol de școală să experimenteze GRUPA 0 , este o întrebare al cărei răspuns nu mai ajută cu nimic generațiile de copiii care au parcurs 13 ani de școală. Generații de copii care o dată intrați la 7 ani în școală în grupa 0, termină la aproape 20 de ani liceul. Poate și acesta este motivul abandonului în fața examenului vieții. Că, mulți au fost înscriși la 7 ani.

Alte anomalii ar mai fi perlele de la examene și nu vreau decât să stărui asupra uneia care te lasă fără respirație: CIREȘARII ERAU NIȘTE OAMENI CARE CULEGEAU CIREȘE. Cred că e suficient să ne raportăm la atât ca să ne întrebăm cum au absolvit clasa a VIII a unii elevi. Nu mai întrebăm nici pe cine au avut la catedră și dacă tot nu au citit cartea de ce nu au avut măcar curiozitatea să vizioneze filmul. Era ușor de găsit! Și ca să elucidez misterul scriu aici pentru cei ce poate încă vor să afle în ultimul ceas, că romanul înfățișează aventurile unui grup de șapte copii denumiți „Cireșarii ” pentru că locuiau în cartierul Cireșului, dintr-un oraș nenumit. Ca o paranteză, personal cred că nu e pentru clasa a VIII a, ci e un exces de zel fiind un roman prea greu pentru 14 ani, mai degrabă fiind potrivit pentru liceu . Dar asta e doar o părere personală. Nu e musai să o luați în seamă!

Examenele au început și cu scurgeri de informații cu anchete la poliție, ceea ce denotă că sistemul acesta al digitalizarii e pentru o alta eră. A noastră nu e pregătită pentru el. Punct!

Pentru anul de învățământ care vine, protestele au început de acum. Elevii fiind și supărați și neconsultați într-o serie de decizii care îi privesc și cu care nu sunt de acord fiindcă le încalcă unele drepturi, spun ei cu mesaje pe cartoane în mâini, protestând chiar zilele trecute. Au scandat -demisia ministrului învățământului.

Școala rămâne cea mai importantă verigă a evoluției unei societăți. Modul în care i se alocă o importanță considerată a fi mai mică decât necesitatea ei în raport cu pregătirea elevului, ne duce cu gândul că REFORMA ÎNVĂȚĂMÂNTULUI ESTE ÎN DERIVĂ.

Proiectul ROMÂNIA EDUCATĂ, este doar un Proiect de ROMÂNIA CHINUITĂ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here