Romania Sălbaticå face o radiografia a celui mai frumos fluviu care străbate țara noastră.
,,Pe 29 iunie, sărbătorim Ziua Dunării. Al doilea fluviu ca lungime din Europa, după Volga, Dunărea izvorăște din Munții Pădurea Neagră și se varsă în Marea Neagră. Curge pe o distanță de 2.858 de kilometri și traversează 10 țări (Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croația, Serbia, România, Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina) și 4 capitale (Viena, Bratislava, Budapesta și Belgrad), fiind fluviul care trece prin cele mai multe granițe din lume.
Dunărea străbate România pe o distanță de 1.075 de kilometri, cea mai lungă dintre toate țările riverane fluviului.
Delta pe care o formează la vărsare este cea mai mare zonă umedă din Europa și cea mai importantă arie protejată din lungul Dunării. Peste 5.000 de specii de floră și faună sunt adăpostite în Delta Dunării, aceasta fiind recunoscută ca una dintre zonele cu cea mai mare biodiversitate din lume, comparativ cu suprafața sa.
Chiar dacă delta a fost declarată rezervație a biosferei în anul 1990, acest loc, alături de altele aflate de-a lungul fluviului, a suferit modificări considerabile, mai ales în ultimul secol. În prezent, Bazinul Dunării acoperă doar 20% din suprafața lui inițială și doar jumătate din această suprafață mai prezintă caracteristici naturale în adevăratul sens al cuvântului, cealaltă jumătate fiind puternic antropizată prin baraje și îndiguiri.”
România Sălbatică recomandă să urmăriți Calendarul Naturii din AplicațiaRomâniaSălbatică și să descoperiți cele mai interesante evenimente petrecute în România Sălbatică.
Aplicația este disponibilă pe iOS și Android și poate fi descărcată gratuit.